" />

Minciuni pentru femei însărcinate

funny-pregnant-women-timelineCu siguranţă atunci când eşti gravidă auzi cele mai gogonate minciuni de la cei care îţi privesc silueta. Mă amuză din ce în ce mai tare complimentele ce seamănă cu încercări forţate (şi nereuşite) de a ignora realitatea. Ceea ce nu pricep este de unde vine atâta înverşunare de la cei din jur de a te linguşi cu diverse remarci de laudă pentru cât de tare NU se vede sarcina şi pentru cum ai pus kilograme NUMAI pe burtă, pentru cum NU se vede că eşti însărcinată dacă priveşti din spate, pentru cum se vede strălucirea din ochii tăi, pentru… etc.

Miniciunile spuse gravidelor seamănă cu eterna născocire spusă mirilor într-o zi de nuntă în care plouă cu găleata: “Lasă, că o să aveţi noroc de bani!”

Oare ei chiar cred că scopul sarcinii este acela de a NU se vedea că eşti însărcinată? Sau că pe tine te-ar deranja să se vadă câteva kilograme în plus? În mod paradoxal, replicile acestea vin inclusiv de la mame de bebeluşi, care au experimentat recent toate fazele dospirii oferite de evoluţia sarcinii.

Pentru aceşti oameni am pregătit câteva replici de prin ţara gravidelor adunate, care să mai potolească dorinţa de a complimenta, cu sau fără rost.

1. Nu ai de ce să te miri că sunt însărcinată. Unele femei par însărcinate fără să fie. Aşa că nu e necesar să zici că nu se vede. E evident că am o burtă ţuguiată, nu una cu colăcei. Nu am rămas însărcinată ca să vă induc pe voi în eroare.

2. Nu, nu se vede deloc… Cele 18 kg acumulate până acum s-au dus toate DOAR pe burtă, cu siguranţă. Dacă ar fi aşa, când aş intra într-o încăpere, ar apărea burta prima oară şi după douăzeci de minute şi eu. Hai să fim serioşi! Dacă nu se vede, atunci de ce tremură betonul de pe casa scărilor când cobor să verific poşta?

3. Nu se vede de la spate? Propun să încercăm o analiză şi din profil!

4. Daaa, arăt foarte bine, mulţumesc. Atâta doar că mi se freacă partea interioară a coapselor, una de alta, până jos la gambe.

5. Mulţumesc de compliment. E la fel de revigorant ca şi minciunile pe care le primim când mergem la un masaj anticelulitic şi ni se spune: “Mvaaai, dar nu ai pic de celulită!”.

6. Serios? Crezi că pe picioare nu am pus deloc? Curios! Dacă trag jeanşii de “negravidă” pe mine, îmi ajung doar până la genunchi şi arăt ca o focă din aceea care aplaudă la circ cu mingea pe nas.

7. Sunt norocoasă că nu am reţinut apă? Da’ tu crezi că port bocancii descheiaţi ca să fiu în trend? Nu. Îi port aşa pentru că nu îmi mai încap gleznele nici în şlapi.

8. Cele trei guşi care se încalecă sunt ale mele oricum. Le am de când eram mică.  Cu sau fără 20 de kilograme, ele sunt la fel de proeminente.

Nici “maaaamă, ce te-ai îngrăşat!” nu vrei să auzi. Se ştie că femeia însărcinată este mai senisibilă de la năvala de hormoni. Aşadar, singurul comentariu permis şi digerabil rămâne: “Pe când ar trebui să naşti?”.

 

Sursa foto: http://www.owned.com/Woman-and-pregnancy/

 


4 Comments

  1. deci se poate si mai rau: eu, m-am ingrasat ceva. Nu mult, cateva kile, inca sunt normoponderala (am decis sa imi calculez IMC din cand in cand).
    Ma intalnesc dupa multe luni cu un fost coleg coleg ce ma ia de obrajor: te-ai rotunjit, femeie!
    Peste cateva zile, un coleg ma intreaba direct: esti insarcinata? NU, asa sunt eu, grasa. Si Ally mc Beal din mine i-a ars una racheta imaginara.

    Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.