" />

Fii doamnă înainte de toate!

image

Am citit multe articole despre cum să rămâi femeie după ce devii mamă. Știți…genul acela de articole inspiraționale care îți reamintesc să te pui din când în când pe primul loc, să mai ai grijă și de tine, nu doar de cel mic, să mai mergi la o manichiură, la sport, la coafor, la o întrunire literară etc. Adică să întreprinzi tot ce-ți dorești lăsând odorul în grija unui ajutor permanent, pentru că altfel n-ai nicio șansă la astfel de activități în mod constant.

Dacă n-ai cum să dai săptămânal pe la salon, nu-ți rămâne decât să te îngrijești cât de cât acasă. Nu zic să te muți în fața oglinzii. Dar cu câteva produse bune de styling, puțină îndemânare, pentru că n-ai prea mult timp la dispoziție și, cu atitudinea corectă, poți ieși încrezătoare din casă pentru a da ochii cu lumea.

Toate acestea se aplică dacă îți pasă măcar puțin de tine. Dacă nu te interesează propria persoană și nici impactul tău asupra celor din jur, atunci ieși din casă la fel de încrezătoare. Vei fi tu contra lumii. Pentru această categorie, am scris un mic îndrumar:

1. Pune pe tine o rochie/un capot fără formă! Moda evoluează așa încât poți arunca orice pe tine și să pretinzi că ești trendy. Rochiile tip sac dau feminitate purtătoarei, iar ție taman asta îți lipsește.

2. Lasă părul vâlvoi dar ridică-ți ochelarii de soare pe cap! Acest accesoriu estival te scoate din multe încurcături purtat așa, pe creștet.

3. Dă-te cu ruj aprins care nu se asortează la nimic în afară de oja stridentă! E vară și se poartă culorile tari chiar și la 10 dimineața.

4. Când ajungi în parc, înșiră-ți toate catrafusele pe o bancă și pe masa din fața ta! Nu contează că nu ai nevoie de ele. Important e să cucerești teritorii așa încât nimeni să nu mai aibă loc lângă tine.

5. Din poziția șezut, crăcănează-ți picioarele în unghi obtuz și trage rochia între ele așa încât să restricționezi accesul vizual către zona inghinală! Se numește atitudine masculină, dar se practică de când cu egalitatea între sexe.

6. Cu o mână sparge semințe între dinți iar cu cealaltă ține o țigară aprinsă! Nu contează  că ești la un loc de joacă pentru copii. Important e să te simți TU bine. N-ai mâini să iei cojile din gură? Ai două variante: ori le scuipi, ca o adevărată doamnă, ori îți cumperi mieji de semințe gata decojiți.

7. Când îți eliberezi puțin gura de la atâta mâncat și fumat, zbiară la copii folosind apelativele afectuoase cu care i-ai obișnuit: “bă” și “mă”! Până la urmă, trebuie să ne reamintești tuturor că ești o adevărată doamnă, înainte de a fi mamă.

foto: pixabay


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.