" />

Ce mai caută mămicile pe google?

strutul

Mămicile întreabă, noi răspundem.

1. Î: “Ce înseamnă când copilul vine cu fundul când ești însărcinată”

(Da, ați citit bine.)

R: Înseamnă că acel copil, viitor adult, are toate șansele să fie cu fundu-n sus toată viața. Este o situație asemănătoare cu cea în care te trezești cu fața la cearceaf. Ești indispus toată ziua. Doar că, în cazul acesta, vorbim de venirea pe lume, deci prognoza e pe viață.

2. Î: “Cine mă ajută? Vrem și noi cu bebe la mare.”

R: Toți vrem la mare. Hai să ne unim într-un grup și să închiriem un bloc! Dar să ne organizăm repede, să nu treacă vara.

3. Î: “Cum se mănâncă placenta?” (Traducere din limba engleză. Se pare că la nivel internațional, placenta este o delicatesă.)

R: Trasă la tigaie, cu puțină ceapă, precum ficățeii. Rețeta clasică de organe. Sau pe grătar, cu mujdei de usturoi și mămăliguță.

Se poate consuma și de către mamele vegetariene, argumentul fiind unul de-a dreptul logic: și văcuțele sunt erbivore și pentru asta își mănâncă placenta după naștere. Plus că este singurul tip de cărniță care nu provine de la un animal omorât în prealabil. Așa umblă vorba…

Poate să guste și soțul, însă v-aș sugera să omiteți detaliile cu privire la conținutul farfuriei. Termenul generic de “tocăniță” ar trebui să-i fie suficient. În orice caz, această masă delicioasă nu-i aduce niciun beneficiu atâta vreme cât nu intenționează să alăpteze, să-și recapete energia după naștere sau să evite depresia post-partum.

Încă un detaliu: la spital, când cereți placenta la pachet, să nu vă declarați cu voce tare intențiile culinare. Să le spuneți că vreți s-o îngropați în fundul grădinii și să plantați un pom pe ea, ca să vedeți cât de roditor va crește.

4. “Să nu privești lung când ești însărcinată”

Este un îndemn, nu o întrebare, e adevărat. Avem un singur lucru de adăugat: atunci când ești însărcinată, trebuie să mergi cu capul în pământ. După ce naști, poți privi după bunul plac: lung sau scurt.

Sursa foto: www.vitaver.com


3 Comments

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.