" />

Care a fost mai rău întâi? Copilul sau găina?

cartoon-mean-old-woman-19380801Ceea ce urmează să vă povestesc nu prea are haz. E doar o întâmplare nefericită pe care nu vreau s-o ţin doar pentru mine.

Băiatul meu se juca frumos cu maşinuţa unui alt băiat, la un loc de joacă din parc. Posesorul de drept al jucăriei nu avea nimic împotrivă şi îşi vedea de treaba lui, într-un joc inventat de el. Toată lumea era fericită, cu excepţia bunicii (sau a bonei, că nu ştiu care era relaţia dintre cei doi) care îmi urmărea copilul ca un uliu. La intervale scurte de timp îşi îndemna odorul să-şi ia jucăria înapoi, deşi acesta n-o voia. Şi nici nu plecau de la locul de joacă. Deci urgenţa era doar în sufletul ei nerăbdător să ţină maşinuţa în mâini şi s-o strângă la piept.

În paralel, eu începusem negocierile cu pruncul meu, ca să returneze jucăria de bunăvoie şi nesilit de nimeni. Cât timp eu vorbeam iar el procesa cele auzite, hoaşca profită de neatenţia lui şi îi trage triumfătoare maşinuţa din mână, după care începe să-i ţină o litanie despre cum nu e frumos să iei jucărille altora bla bla bla.

Mie, uluită de întâmplare, mi-au ieşit pe loc cele şapte capete de balaur la vedere şi am început să scuip flăcări (nu salivă) către distinsa doamnă, spunându-i să-şi vadă de educaţia propriului odor, că de al meu am eu grijă.

Răspunsul ei a fost demn de un copil de cinci ani, zicându-mi să-i fac educaţie pe propriile jucării nu pe ale altora, da?!
Mi-am luat copilul în braţe şi am plecat cu scârţâit de adidaşi de acolo, să nu ne contaminăm cu răutatea altora.

Deci care va fi mai hain? Adultul fără şanse de recuperare sau copilul, viitorul adult, crescut în spiritul acesta?

Sursa foto: www.dreamstime.com

 


2 Comments

  1. Of! Nu te mira. Asta este politica intregii noastre natiuni. Sa fii rau gratuit, cu oricine, din orice motiv, oricand. Daca vrei sa scapi de aceasta rautate, singura modalitate e sa emigrezi. Altceva nu se poate, sau sa stai in casa..curte..no contact with the outer world. Trist, dar adevarat. Si eu, ca si tine ma confrunt cu nenumarate situatii de genul povestit de tine zilnic cand ies cu copilul. Sfarsesc prin a ma certa, a-mi strica ziua si tot asa. Acum ma gandesc serios sa imi iau familia si sa plec pt ca sincer nu stiu cum pot scapa de toate nesimtirile astea zilnice si gratuite, atat din partea cetatenilor cat si a statului- este o adevarata peripetie sa iesi cu caruciorul oriunde…as putea sa scriu mii de articole..dar ma abtin din totala lipsa de talent:)

    Reply

    • Dar te rugam! Avem nevoie de sustinere. Vorba aia, unde-s doi… Daca ne si faci sa radem promitem ca te publicam 🙂

      Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.