" />

Lucrăm la ASTA!

550O cunoștință din parc, mama unei fetițe de aceeași vârstă cu băiatul meu, îmi mărturisește nu tocmai șoptit, cu un ochi la burta mea de gravidă și cu altul la mine: “Și noi lucrăm la ASTA!”
“Cu ce frecvență mai exact?”, îmi venea mie s-o întreb, dar mi-am ținut gândul pentru mine. Ce sens avea să dezvoltăm?

Alta, care era de față dar neatentă atât la discuție cât și la expresia plină de subînțeles a doamnei care tocmai îmi declara că are parte de activitate sexuală, a întrebat senină: “La ce lucrați?” Credea sincer că se vorbea ceva despre serviciu.

Cealaltă, ușor stingherită că trebuia să repete și, neștiind să formuleze altfel, repetă: “La ASTA!”, gogonându-și ambii ochi către burta mea, făcând astfel subînțelesul mai pe înțelesul ei.

“Aaaaa! Hi, hi, hi!” veni răspunsul și odată cu el am înțeles toate că inițiatoarea dialogului are parte de sex în scop de procreare.
De ce țin unele femei să informeze audiența cu privire la un detaliu atât de intim? Știm cu toții ce e de făcut pentru zămislirea copiilor. Rămâi însărcinată și apoi deducem noi cum de s-a ajuns la ASTA.

Altele, mai pudibonde și mai educate, folosesc formulări mai poetice pentru cei care încă mai cred că pe copii îi aduce barza: “Nu s-a întâmplat până acum dar am hotărât să fim mai conștiincioși!” Dacă ai ignora contextul în care vine replica, ai putea la fel de bine să crezi că vorbește despre un examen.

Alteori ți se strecoară detalii care trădează nerăbdarea (sau poate doar un libido crescut): “Lucrăm și noi MAI INTENS la ASTA!”

Din nou îmi stă pe vârful limbii să întreb: “Cât de intens?”, numai ca să văd cum se fâstâcesc în căutarea unui răspuns edificator. Dar mi-e teamă că întrebarea mea va fi luată în serios și aș afla amănunte care m-ar bântui.

Hai mai bine să vorbim pe șleau sau să ne ținem gura de tot! “Lucrăm la asta” se folosește doar pentru a pregăti lumea pentru o viitoare sarcină. N-am văzut pe nimeni care să abordeze o gravidă cu întrebări de genul: “Și? Ați lucrat mult la asta?” sau “Cât de intens ați lucrat la asta până să…ăăă…știiiiii tu?! Să se întâmple!” Pe nimeni nu interesează activitatea ta din așternuturi, nici înainte și nici după ce te vede cu burta la gură. Doar ne bucurăm cu toții că ai parte de ASTA!

Sursa foto: google.images


One Comment

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.