" />

Hai la teatrul de păpuși, ca să ne speriem de urși!

cei-3-purcelusiDuminică s-a jucat piesa “Cei trei purceluși” la teatrul Țăndărică. Știți piesa? E aceea în care fiecare purceluș își construiește o căsuță ba din paie, ba din lemne sau din cărămidă, apoi vine lupul și suflă pe rând peste ele ca să prindă purceii etc. N-o mai detaliez, că o știți.

Ceea ce (poate) nu cunoașteți este varianta teatrului Țăndărică.

Nici nu știu de unde să încep… În poveste mai intervine și un urs, la fel de înfometat ca și lupul, precum și o cumătră vulpe, cu o costumație cam sexy (colanți roșii, o fustiță minusculă din piele, mulată, și un top la fel de strâmt, care îi scotea în evidență formele), hămesită la rându-i. Ce mai! Zgomotul de mațe răsuna în toată sala. Unde mai pui că lupul își cânta foamea pe ritmuri de rap.

Deci erau trei urmăritori iar captura de mâncare urma să se împartă la toate aceste guri flămânde. Purcelușii aceia nu le-ar fi ajuns nici pe o măsea. Suflatul peste case se făcea împreună, deci prada urma să se împartă frățește.

Purcelușii erau cam înspăimântători ca aspect (cocoșați și cu ochii ieșiți din orbite, arătau ca niște păpuși Chucky) și aveau și nume: Jambonel, Șunculiță și Cârnăcior. Mai exista în poveste și o mamă scroafă, ca nu carecumva să credem că i-a adus barza pe cei trei frățiori.

Și uite așa, cu toate aceste personaje, povestea decurge ușor altfel decât o știam în varianta clasică, lungindu-se până la plictis, atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii.

Nu știu cine a gândit această variantă modernă a poveștii, sau cât de tare (nu) s-a străduit să transmită ceva, cert e că am plecat din sală cam confuzi. Și speriați, pentru că jocul de lumini era mai ceva ca stroboscopul de la discotecă. Vorba unei prietene: au renunțat la mesaje subliminale și transmit totul pe față. Ori fac regia și costumele pentru părinți, ca să revină la spectacole, că doar ei sunt cei care plătesc. Ori sunt atât de artiști încât nu-i mai înțelege nimeni.

În concluzie, mai bine citim cărți acasă și inventăm propriul teatru de păpuși, punând șosete pe mâini. Distracție garantată, fără costume vulgare și dialog deplasat!

Sursa foto: google.images


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.