" />

De ce ducem copiii la grădiniță?

every_child_is_an_artist__the_problem_is_how_to_re_by_streetartsavemylifeCum de ce? Ca să învețe să deseneze în contur. Și ca să învețe poezii, să le recite apoi la comandă la întrunirile de familie.

Am auzit multe persoane (mămici, bunici și bone deopotrivă) care decretau cu mândrie, după câteva săptămâni de la începerea grădiniței, cum că pruncul a învățat să deseneze în contur și că știe deja și câteva poezii. Este un tipar, iar femeile acestea par să fie peste tot. Apoi, aceleași persoane, îți detaliază cum ele însele s-au străduit din răsputeri să învețe copilul să nu depășească liniile desenelor, dar că metodele lor n-au dat rezultate. Ți-o spun cu atâta patos, ca și cum de asta le depinde viața: de încadrarea în contur.

Nu știu ce fel de magie practică educatoarele, cert este că fac minuni în scurt timp și aduc degrabă liniște în sufletele părinților. Dacă ăla mic mai și recită o poezie sau două, încântarea provoacă leșin garantat în familie. Dau fuga cu cadouri și cu îmbrățișări la “doamna” care a reușit în câteva săptămâni ce n-au reușit ei toți în luni de zile.

Îmi imaginez cum decurge înscrierea la grădiniță:

Secretara, uitându-se în dosar, întreabă: – Știe să deseneze în contur?

Mama, rușinată: – Nu. Oricât de mult îi spun și îi arăt, nu vrea să mă asculte.

Secretara: – Lăsați-l, doamnă, pe mâna noastră, că îl învățăm noi cât ai zice creion cerat! Am avut cazuri și mai grave, de copii care nici măcar o poezie nu știau.

Mama, ușurată: – Sper din tot sufletul să-l aduceți pe calea cea bună! Efectiv nu mai știm ce să ne facem cu el. Nici mama, nici soacra…de nimeni nu ascultă. Cum să devină un OM în viață dacă nu știe să deseneze în contur?

Sursa foto: google.images

 


3 Comments

  1. fiica mea la gradi a invatat sa manance singura. tot. Si din stanga si din dreapta. Cred ca ar fi invatat mai dinainte dar maica sa, o femeie din alea, nu prea o lasa, habar nu am de ce. De nebuna, cred.

    Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.