" />

Cum intră un bărbat în panică

  
Prima oară când mi s-a rupt apa, iubitul meu drag, galben la față, era deja pe scara blocului. O rupsese la fugă către maternitate, cu scârțâit de ghete, că eram în toiul iernii…doar că fără mine, ca și cum el era cel care năștea. Iar eu îl întrebam unde se grăbește, că poate doar ni se pare că naștem. La cum trăia de intens momentul, folosirea pluralului nu e deloc întâmplătoare. 

Ideea era că eu nu am crezut nicio clipă că acela este momentul mult așteptat. Deh, mă uitasem la prea multe filme americane și trăiam cu impresia că ruptul celebrei ape înseamnă musai un flux necontrolat al unei cantități mari de lichid, care inundă totul în jur. Iar eu abia zărisem un firicel de apă, de-am crezut sincer că m-am scăpat pe mine puțin, sub presiunea greutății care apăsa constant pe vezică. 

A doua oară, același firicel m-a făcut să cred că avem un tipar conform căruia la mine nașterea de prunci se produce firav, nicidecum scandalos. Ca și cum copiii mei au hotărât să vină discret pe lume, să nu cumva să deranjeze pe careva. Nici atunci n-am crezut că începe efectiv travaliul, ci căutam orice altă scuză ca să nu fiu nevoită să accept ca da, trebuie să dau fuga la maternitate. 

Cel mai haios lucru în toată experiența aceasta este expresia de pe fața soțului. Nu se compară cu absolut nimic, parol! Devine schimonosit de teamă, speriat de ce urmează. Mai că-l apucă și pe el contracțiile și cârceii în tot corpul. Se grăbește la maternitate ca să nască odată și să scape de durere, iar tu te vezi nevoită să-i amintești suav, cu două palme aplicate pe fiecare obraz în parte, că nu el poartă copilul în pântec. Nu de alta, dar trebuie să-l trezești ca să fie în stare să conducă mașina.
 Se dă viteaz și insistă să intre cu tine în sala de operații, însă tot tu, deși în travaliu, rămâi cea lucidă și-l oprești la ușă. Pentru binele lui. Și al tău. Unii bărbați nu sunt făcuți să suporte durerea alteia și ai vrea ca medicii să se concentreze la tine și nu la înlăturarea leșinatului din sala de nașteri. 

Sursa foto: google.images


3 Comments

  1. Pingback:Marie Ollie | Doar un scutec să-ţi mai pun

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.