" />

…faceți mișcare cel puțin opt ore pe zi!

exercise moreFemeile nu au nevoie să meargă la sală după ce nasc.

Nu, nu, nu! Gimnastica se face acasă și în parc. Sauna e inclusa. Pentru că te trec toate transpirațiile până pregătești doi copii pentru a ieși afară. Astfel, exercițiile pot fi contorizate după cum urmează:

1. Îmbrăcarea copilului cel mare:
a) cu cooperarea lui – abdomene pentru fiecare articol de îmbrăcăminte și încălțăminte;
b) cu manevre de opunere din partea lui – abdomene, fesieri, picioare (alergare în pas rapid prin casă pentru a mai pune o haină pe el), brațe și…toți mușchii, de fapt. Inclusiv cei ai feței, pentru că treci în câteva minute de la zâmbete la mirare, încruntare, apoi nepăsare simulată și, în cele din urmă la un rictus zen, pentru că altminteri o iei razna.

2. Schimbarea hainelor tale transpirate pe fondul unui zgomot suav de clanță de ușă apăsată agresiv la fiecare două secunde de către copilul nerăbdător să iasă din casă, dublat de plânsetele celui de-al doilea copil care începe să se încălzească: se lucrează toți mușchii corpului, inclusiv organele interne, deja crispate și încordate din cauza tensiunii. Cu câteva icnete reușești să mai decontractezi pe alocuri.

3. Cu un bebeluș în brațe și o geantă pe umăr, ții pasul cu copilul cel mare care aleargă pe scări ca să fie prins. Joc fascinant pentru el și terifiant pentru mine. Se lucrează toți mușchii amintiți la punctul doi, plus cei ai globilor oculari, în efortul de a ține ochii în orbite.

4. Plimbarea în parc se transformă într-o nouă alergare ușoară, cu sprinturi ocazionale, dacă ai avut proasta inspirație să-i iei copilului cel mare o bicicletă pentru a se plimba. Din nou a găsit un joc interesant, acela de a pedala cu viteză și de a nu te aștepta. E treaba ta că nu ții pasul pentru că ai și un cărucior de împins.

În ritmul acesta, un abonament la sală devine inutil. Cu doi copii, aveți parte de mișcare cel puțin 30 de minute pe oră, în fiecare zi. După cum sugerează îndemnul repetat obsesiv în media. Sau era altfel?!

Sursa foto: google.images

 

 


4 Comments

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.