" />

Trei

imageTrei ani. De râsete și joacă. Trei ani de antrenament fizic și mai ales mental. Trei ani de somn cu pauze, suspine tacite, bucurii incomensurabile și griji pe măsură.

Trei ani de promisiuni. Ale mele, din fiecare seară, înainte de a-mi începe reprizele de nesomn. Promisiuni că mă voi autoeduca în a fi mama perfectă, pentru tine. Trei ani de mirare, paradoxuri și uimire încremenită. Trei ani de minuni zilnice, de fericire completă și nervi întinși.

Trei ani de joacă. De-a mama, tata și copilul, în care mereu tu ți-ai intrat cel mai bine în rol și în care eu am avut cea mai mare nevoie de sufleur. Trei ani de repetiții intense. Fără pauză de masă, fără program normal de lucru și fără zi de salariu. Trei ani de muncă, în care, recunosc, cam tu ai fost șeful. Trei ani în care bonusurile vin zilnic, cu fiecare îmbrățișare.

Trei ani de sute de lucruri începute, tot atâtea făcute și o mie neterminate. Trei ani de realizări, mici, mărunte dar care adunate sunt proiecte mărețe. Trei ani de “mâine fac mai bine”, trei ani de descoperiri.

Trei ani de răbdare și cautare nebună de răbdare. Trei ani de onomatopee. Ale tale, încercând să-mi spui ceva, până când, pe nepusă masă, ai devenit mai coerentă în exprimare decât mulți adulți. Ale mele, încercând să dau afara bucuria și fericirea, ca să nu-mi explodeze sufletul, dar și încercând să-mi înghit frustrările, oboseala și cele trei catralioane de “nu e voie” care stau la coadă pe vârful limbii, zilnic.

Trei ani de întrebări și de răspunsuri și trei ani de ruletă, deseori rusească, pentru mine. Trei ani de-a v-ați ascunselea și cucu-bau și trei ani de pantomimă. Trei ani de firesc, trei ani de conversații degajate, monologuri și mai ales retorică.Trei ani de pupicuri, îmbrățișări și te iubesc, trei ani de bună dimineața, în adevăratul sens al cuvântului și de speranță pentru nopți mai bune. Trei ani pe rollercoaster, cu gâlma în stomac și râs acompaniat.

Trei ani. Frumoși. La mulți mulți alții, la fel de plini, energici și extenuanți, motivanți și promițători, dar mai ales fericiți! La mulți ani, grămăjoara mea de bucurie! Să fii sănătoasă și fericită!


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.