" />

Ce mai născocesc mămicile

funny_baby_necklaceAm avut inspirația divină să ader la un grup de mămici de pe un site de socializare. Curioasă de ce (alte) informații pot găsi, mă delectez zilnic cu diverse întrebări postate de grup, în speranța răspunsului perfect.

Întrebările acoperă multe arii de specialitate, cum ar fi: membrele grupului (și nu doctorul) sunt invitate să-și dea cu părerea asupra integrității membranei în urma unui tratament pentru o infecție și în prezența unor scurgeri descrise mult prea detaliat (mai lipseau poze), dacă funcționează capsulele de slăbit atunci când mănânci dulciuri noaptea, cum se suportă un sterilet, cât zahăr trebuie la un gem de prune, unde să nască mai ușor, ce surprize se găsesc în pungile de pufuleți cu Mickey Mouse (că sunt cam scumpe iar mămica respectivă a pozat punga în magazin și a postat imaginea pe internet, așteptând cu sufletul la gură răspunsuri), cum să nască, unde se găsește carne tocată proaspăt etc. Și ce e și mai amuzant este că multe întrebări sunt adresate în numele unei prietene bune care vrea să știe… Deci nu în numele autoarei, nu, nu, nu!

Nimic nu a fost destul de hilar ca o informație extrem de prețioasă primită recent. Una dintre mămici ne îndeamnă să păstrăm amintirea perioadei alăptării în superbe podoabe cu lapte matern. Imaginați-vă o bulă de aer plastifiată în care plutește o picătură de lapte, înconjurată de ceea ce pare să fie apa învolburată în care stă prins pentru eternitate un fir de păr de la botezul copilului.

Și urmează, firesc, șiroaie de comentarii pline de admirație și respect pentru minunatele bijuterii, adevărate talismane îmbibate cu aromele maternității. Dar de ce să ne oprim aici, dragelor? De ce să nu conțină aceste medalioane și alte feluri de amintiri? Ar putea dezvolta producătoarea și alte game de bijuterii în care să includă, spre exemplu, prima flatulență a bebelușului care a iscat numeroase aplauze și ovațiuni. Sunetul (nu și mirosul) să fie captat într-un pandantiv agățat de un lănțișor și purtat la gât. Astfel, acesta poate fi dus la ureche și ascultat ori de câte ori vrei să retrăiești vibrațiile primului pârț al odorului. Să fie precum scoica în care asculți nostalgic valurile marii.

Sau, de ce nu, lângă moțul tăiat la botez, să punem primii puchi de la ochișori, primul muc extras, un smoc de păr de-al mamei, epilat înainte de naștere, buricul căzut, prima unghiuță tăiată de la piciorul drept sau primul căcățel cu rotavirus.

Dar de ce să nu punem și ceva de la tată? Că doar suntem o familie și trebuie să păstrăm amintiri care să reflecte toți membri. Alături de un strop de pipi de la primul test de sarcină făcut de mamă, zic să adăugăm și ceva de la fericitul tătic. Poate o lacrimă care să-i amintească de usturimea ochilor atunci când a schimbat primul scutec frumos mirositor. Sau măcar puțin păr de pe picioare în lipsă de alte amintiri memorabile. Tăticii sunt puțin în dezavantaj  întrucât natura nu i-a înzestrat cu funcția alăptării.

M-am tot întrebat cum se procedează. Doritoarele se deplasează acasă la creatoare și se mulg puțin acolo? Se mulg acasă și trimit prin curier? Dacă sunt mai multe recipiente și creatoarea încurcă laptele? Cum poți fi sigură că porți talismanul cu propriul lapte?

Și de ce să le privăm pe mamele care își hrănesc copiii cu lapte formulă? Pentru ele nu s-ar putea produce o gamă specială cu diverse clepsidre care să conțină lapte praf? Ce mai contează dacă e lapte praf sau făină? Cine gustă? Banul să iasă!

Pe când mă documentam mai bine, ca să vă aduc informații cât mai reale, constat că ideea talismanului cu lăptic nu e tocmai originală. Am mai găsit și alte născociri din aceeași gamă precum inele cu primul dinte căzut sau brățări cu dinți prinși de ele, ca să păstrați amintirea întregii danturi. Sau poate aveți mai mulți copii și atunci vreți să purtați cu voi câte o părticică din fiecare. Ne-am putea gândi mai departe, să le lăsăm și copiilor  un lănțișor cu protezele noastre de la ani înaintați. Poate vor vrea la rândul lor să aibă amintiri memorabile de la părinții lor.

La atâtea idei, mă întreb ce aș comanda eu. Poate o pudrieră cu praf de meconiu alături de talismanul cu picatura de lapte matern. Ah, și neapărat un rețetar! Ce sens ar mai avea să păstrăm laptele peste decenii, dacă nu avem și o rețetă pentru cum anume îl putem valorifica?

Ce ziceți? Voi ce ați comanda?

Sursa foto: www.zazzle.co.uk


One Comment

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.