" />

Medicina e bună, medicul n-a fost


imageStati, nu dati cu pietre, ca nu eu am zis asta. Ati rade, dar a venit chiar din gura unui medic. Ce e drept, homeopat. Si suna altfel – homeopatia e buna, homeopatul e prost. Dar dupa regula ,,cainele e patruped, patrupezii sunt mamifere deci cainele e mamifer” si homeopatia e tot medicina. Asa ca mi-am permis acest titlu, in speranta sa atrag putina publicitate, chiar si negativa.

Am ajuns saptamana aceasta la performanta de a consulta trei medici cu copilul meu, as minti daca as zice ca trei medici mi-au consultat copilul, fiindca macar una din cele trei nu se poate numi consultatie. Si nu pun in calcul lipsa  abilitatilor de a comunica cu un copil, care dupa umila mea parere neavizata medical, ar trebui sa faca parte din competentele unui pediatru. Trei medici intr-o saptamana. Si asta nu pentru ca as fi picky – adica mofturoasa rau cand aleg ceva- (da, am dreptul sa folosec englezisme la cate frustrari am adunat, cum am si dreptul sa nu pun diacritice azi) ci fiindca unii medici, mai ales cei renumiti (a se nota ca nu spun si buni) se cred un fel de zei, indreptatiti sa te abtiguie. Fie ca mergi cu copilul prea repede la consult fie ca mergi prea tarziu. Fie ca i-ai dat sau nu i-ai dat de durere. Fie ca i-ai desfundat sau nu nasul. Nicicum nu ii nimeresti. Urgenta TA nu e niciodata urgenta destul pentru ei si, daca mergi de “neurgenta” te cearta ca nu ai mers mai repede. Cand suni – de ce suni, cand nu suni – de ce nu suni, te consulta (adica pe copil) parca in scarba, dar nu pot urmari cazul apoi, ca sunt mereu ocupati, ca la spital e mai greu, ca sa mergi la cabinetul lor privat, ca dracu’ sau mama lui. Si numerele lor de telefon sunt date super confidentiale, care nu pot fi sparte nici de programul acela pentru care se scuza deunazi Apple ca nu il va instala pe Iphone, in ciuda insistentelor guvernului american.  Nu stiu ce sa zic, eu nu sunt medic, dar din cate stiu eu, cand incepi o munca cu cineva, fie el pacient, client, borcan de muraturi  sau chiar un strat de ceapa semanata, ar fi frumos sa continui sa il urmaresti, sapi, scapi de buruieni, pana cand poti manca ceapa.

As incerca sa vorbesc mai pe intelesul tuturor, insa dupa nopti nedormite nici eu nu ma mai inteleg.
Cert este ca ar trebui adaugat la juramantul lui Socrate una alta. Cum ar fi, daca incepi ceva si termina. Nu de alta, dar colegul tau care preia cazul nu e niciodata de acord cu ce ai consultat sau n-ai consultat tu. Socratele lui e un pic altfel. Sa nu mai zic de mutrele pe care le face cand aude ce tratament ai dat…

Acestea fiind spuse, sanatosi sa fim!


One Comment

  1. Sa te amuzi, eu sunt cu o concluzie inversa: am fost la 2 homeopati si ajunge. Homeopatia nu functioneaza la mine (astm si alergii la chimicale). Homeopatul no.2 a fost (sper ca inca traieste si mai este) un medic extraordinar de bun. Din discutie (20-30min ) a reusit sa ma intrebe si sa imi dea indicii cum sa ascullt ce spune corpul si cum reactioneaza corpul meu la alergiile astea, a reusit sa ma convinga de necesitatea miscarii pt capacitatea pulmonara (exercitii acasa, alergat usor), sa aerisesc seara si scad temperatura in dormitor (18 gr), sa controlez umiditatea (aerul prea uscat ma irita), sa previn crizele (sa ma feresc de fumatori, de supra parfumati, de chimicale in casa si inhalat, de alimentele de supermarket etc).

    Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.