" />

Când mama devine leu, indiferent de zodie

imageNu ştiu cum să vă descriu mai bine o mamă înfuriată. Pot doar să încerc, însă, ca să înţelegeţi bine la ce mă refer, musai trebuie văzută în acţiune.

De obicei se aprinde atunci când e vorba de copilul ei sau de aluzii directe sau indirecte la abilitățile sale de a-l crește sau, să ne ferească Cel de sus, la capacităţile copilului ei. În acel moment realizezi că pentru mame nu există decât o zodie. Zodia leului sau mai bine zis, a leoaicei.

Descrierea se apropie cumva de imaginea unui leu, cu toate caracteristicile sale fizice, însă însoţită de alura unei leoaice în perioada cea mai hormonală din viaţă sa. Este prezentă coama învolburată, specifică masculului – care cu uşurinţă se poate egala cu câteva bigudiuri şi meșe bine aşezate la coafor – și postura regească, cu pieptul în faţă, gata de atac. Aş mai adauga şi scosul fumului pe nări și bătutul din copită, deşi acestea aparţin altui patruped, mai puţin fioros dar al naibii de încăpăţânat – şi zodiacal dar şi comportamental.

Acum că aveţi o idee vagă la ce sau mai bine zi la cine mă refer, să vă spun în ce situaţii sunteţi în pericol de a da peste regina tuturor speciilor.

1. Momentul în care ajunge acasă şi îşi găseşte copilul lăsat în grijă altcuiva, uitându-se la desene.

2. Momentul în care vine acasă. Punct.

3. Momentul în care copilul ei, împins fiind (întotdeauna pe nedrept de un copil mereu mai prost crescut), lasă buza în jos, semnalând că urmează un anumit tip de plâns.

4. Momentul în care altcineva minimalizează efectul buzei copilului ei lăsată în jos, pentru ceea ce este destul de evident că sunt motive îndreptăţite de supărare.

5. Momentul în care îşi aduce aminte că odată ca niciodată, cineva cu sau fără discernământ a îndrăznit să facă ceva ce a cauzat lăsatul buzei în jos, buza care prevesteşte un … Ştiţi deja.

6. Momentul în care ştie că al ei copil e perfect capabil să mănânce singur şi altcineva îl hrăneşte ca pe un bebeluş. Acest lucru sigur detemină lăsarea buzei în jos, de aceasta dată la mamă, dar nu în semn că urmează vreun plâns, ci în semn că se pun bigudiurile pe coamă.

 

foto: www.animals.sandiegozoo.org


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.