" />

Timpul este relativ

image

Îmi place să trăiesc periculos. Cu doi copii, dătători de adrenalină (și emoții nemaitrăite) în comparație cu care cel mai rapid și înalt carusel din lume pare o joacă de copii, ca să zic așa.

Despre cum trecea timpul pe vremea când aveam doar un copil în viața noastră, am mai scris aici.

Unele zile sunt atât de haotice încât pierd noțiunea timpului. Admir răsăritul și în câteva fracțiuni de secundă observ că afară e deja întuneric. Sau cel puțin așa se comprimă în mintea mea timpul.

Dimineața începe devreme, cu lăptic regurgitat pe tricoul meu. Dar și pe pijămăluța bebelușului. Hai să ne schimbăm, că nu putem sta cu hainele ude și urât mirositoare. Haine curate? Scutec curat? Să-i dovedim lui Murphy că legile lui sunt de actualitate: în primele secunde de când simte scutecul curat, bebelușul va face caca.

Spălare și schimbare și hai să mergem la cafea. Nici nu pun bine ibricul pe foc că se trezește și al doilea copil care mitraliază pretenții într-un ritm amețitor: Vleau lăptic! Melg la baie! Vleau desene! Hai să ne jucăm!

Spălat, mâncat, șters la gură, spălat din nou, schimbat, ieșit afară, intrat în casă, spălat, schimbat, mâncat, construit puzzle, lego, strâns jucării, dormit, trezit, făcut biscuiți, spălat copil și bucătărie, schimbat haine murdare de lăptic, jucat, îmbăiat, masat, îmbrăcat pijamale. Totul înmulțit cu doi. Asta așa, pe scurt.

Constat că îmi petrec ziua spălând mereu câte ceva. Dacă nu e mânuța e gurița. Dacă nu-i gurița, e fundulețul. Ori o mânuță, ori un păruț, ori o guriță. Ori pe mine, după ce am spălat una din cele enumerate mai sus. Până când mintea mea o ia răznuța.

Peste ani, când copiii îmi voi cere să le povestesc lucruri pe care le făceam în fragedă pruncie, le voi relata detalii picante despre facturile la apă și la curent. Că veșnic spăl și haine, cred că v-am mai spus. Mai bine lipesc chitanțele în albumele cu poze de familie. Nu de alta, dar sunt parte din viața noastră și ar fi păcat să le dăm uitării…

Sursa foto: google.images


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.