" />

Laaaaa muuuulți aaaani!

image

Zi mare. Finuțul împlinește trei ani. Ne-am adunat cu cățel, cu pisică, cu bunici și cu alte neamuri de gradul întâi și doi, să sărbătorim băiatul.


Da’ țe fațe băiețelul? Da’ câți ani are băiatul? Ia zi câți ani ai! Ia arată! Nu știi? Nu se poate să nu știi! Ești băiețel mare deja. Ia zi: am trei ani!

Una dintre bunici are grijă să-i arate copilului tot ce i-a cumpărat cadou, întrebându-l mândru, repetat și apăsat dacă îi place fiecare jucărie în parte. Dar așa-i că-ți place, buni? Dar sigur îți place? Uite ce frumoase sunt! Hai, joacă-te cu ele! Dar așa-i că după ce te joci cu ele le aranjezi frumos pe etajeră? Că acolo trebuie să stea jucăriile. Băiatului nu pare să-i pese de cadouri. Propun să facem altceva și să revină la ele când va vrea. Nu se acceptă așa ceva! Toate cadourile sunt despachetate de bunici, ca și cum e ziua lor.

Copilul este strigat de câteva ori pentru a fi făcut atent, după care i se pun jucăriile pe rând în mână. Primul care i se dă fără să vrea este un roboțel zgomotos. Uite, buni! Ce e ăsta? Un ro… binet, completează băiatul spre amuzamentul meu. Aha! Hai că ăsta mic e totuși glumeț și nu și-a pierdut umorul cu bunicii prea insistenți.

Odată cadourile desfăcute, hai la masă! Este un prilej bun pentru una dintre bunici să-și declare nemulțumirea referitor la cum NU mănâncă băiatul. Nu mănâncă NIMIC. Și totuși crește, gândesc eu. Asistăm la o minune medicală!

Bunica grijulie își dă ochișorii peste cap și să decretează: îi pun și desene pe telefon și la televizor…și doar așa îl mai păcălesc să mănânce. Păcăleală, fie, dar să n-o știm și noi! Nu de alta, dar ne ia cu fiori pe șira spinării.

 

sursa foto: google.images


3 Comments

 1. Din pacate ai totala dreptate 🙁 … e frustrant sa nu te pot contrazice.
  Din pacate una din bunici mereu are impresia ca toti din casa nu mancam (deci nu e doar legat de copil). Eu pana nu aud la stiri serioase (digi24 sau TVR1, nu OTV sau Trinitas TV) de un copil ce a murit de foame desi avea mancare la dispozitie, nu o sa accept ca o fiinta evoluata ca omul nu stie el cand si cat sa manace si trebuie “convins” / pacalit sa manace. Cred ca daca ar ramane cu mine singur acasa treaba ar fi foarte simpla … la primul refuz al mancarii pa … la frigider, mai incercam peste 3 ore. Si tot asa, apoi la sfarsitul zilei respectiva mancare se da la caini sau pisici daca e ceva gustos 🙂
  Iar cu cadourile … cum ar fi fost sa ii fac cadou copilului un DOP ? Sau un ROBINET ? Sau o bucata de FURTUN ? As fi fost banui catalogat rapid un tata denaturat si probabil chemata protectia copilului. Din pacate majoritatea dintre noi (adultii) ne stricam singuri copiii. Ei sunt asa de fericiti cu lucruri simple banale (sa vezi cat se poate juca cu niste banale lampi solare de gradina … ), iar noi ii prostim la cap, cu tot felul de cadouri inutile, jucarii ce ajung invariabil la cosul de gunoi, ii “educam” sa fie consumatori eterni, mereu in concurenta cu ceilalti copii. Daca el nu primeste o masinuta la fel de misto ca al vecinului ? o sa se simta prost, o sa simta invidie ? Eu zic ca in mod normal nu … i se va rupe, va vrea dopul, furtunul, lampa solara de gradina si robinetii si sa aranjeze topoarele. Dar las ca il “educam” noi …
  Am putea sa il educam sa i se rupa de toate inutilitatile si prostiile pe care vecinul le are, sa faca misto de bietul nefericit …. dar nu e frumos nu ?

  Reply

  • Studiile arata cum copiii care sunt crescuti de bunici au inclinatie mai mare spre obezitate.
   Cat despre cadouri…e din nou adevarat ca ei se joaca la fel de bine si cu un bat sau cu o cutie.

   Reply

   • Stai relax …. al nostru are firewall la mancarea bunicilor + consum ridicat de energie. O sa devina el obez cand o face plopu ….

    Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.