" />

Câteva joburi la care m-aș pricepe de când sunt mamă


image

De când am adăugat maternitatea la CV-ul meu am început să mă gândesc serios la abilitățile pe care mi le-am însușit și care m-ar califica pentru aproape orice activitate profesională spre care aș vrea să mă îndrept vreodată.

1. Organizator de spații mici la IKEA

Odată ce te vezi nevoit să găsești loc pentru sute de jucării într-o casă în care trebuie să și trăiești, mănânci și să dormi, toate astea în cel mai aerisit mod posibil, știi că poți organiza orice spațiu, oricât de mic. Interviul ar trebui să se desfășoare la domiciliu, pe principiul “nu crezi până nu vezi!”.

2. Asistenta personală a unei dive

Pentru că m-am obișnuit să mi se delege sarcini, să strâng haine lăsate exact în locul în care au fost dezbrăcate, să îmbrac un copil care de lene zice că nu mai știe să se îmbrace, să mă joc la comandă și cu interes cu orice, să fac pe șoferul, să port dialog pe teme care nu mă interesează și să zâmbesc chiar și atunci când îmi vine să urlu. Și toate astea gratis.

3. Mediator

Este cert: copilul meu va face carieră ca și căutător de nod în papură. Dacă afară e soare, el vrea să mă convingă cum că plouă. Dacă trebuie să ieșim în lume iar pentru asta avem nevoie de haine pe noi, el crede diferit. Să ne spălăm pe mâini când intrăm în casă? În niciun caz! “Nu tlebuie să mă spăl pe mâini. Nu mă îmbolnăvesc.”
Sunt nevoită să scot la iveală toate armele unui bun negociator. Nu de alta dar nu suport urletele. Cred că ele sunt responsabile pentru firele de păr deja albe ce se zăresc prin podoaba mea capilară.

4. Pescar

Aici e vorba de abilități fine pe care le-am avut dintotdeauna, doar că nu eram conștientă de ele. De la haine și încălțări aruncate în toaletă, baterii, hârtii igienice îndesate cu totul în vasul wc și până la periuțe de dinți scoase din scurgerea chiuvetei, toate acestea mă determină să mă înscriu cu ochii închiși la campionatele de pescuit (fără momeală, în cazul meu).

5. Orator

Pentru că oricum vorbesc singură, fără să mi se răspundă. Se zice că repetiția e mama învățăturii. Repet de câteva ori până să primesc vreo reacție, indiferent de tematică (igienă, odihnă, timp liber, masă), așa că orice discurs mi s-ar întipări cu ușurință în minte.

 


Sursa foto: google.images


One Comment

  1. Pingback:Profesii interesante – partea a doua | Doar un scutec să-ţi mai pun

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.