" />

Profesii interesante – partea a doua


Am reflectat la ceea ce am scris zilele trecute referitor la profesiile pentru care m-aș califica fără interviu și am constatat că mi-am subestimat pregătirea și abilitățile. Prin urmare, revin cu următoarele:

6. Expert accesare fonduri

Cum adică DACĂ avem bani de jucării?! Cu sigurantă se găsesc pentru dorințele exprimate de copii cu ochii umezi ca de căprioară. Iscusința nu constă în a le cumpăra orice își doresc, ci a le cumpăra un nimic atunci când și-l doresc cel mai tare. Bucuria unui copil? Neprețuită.

7. Instructor yoga

La câte exerciții de inspirație-expirație fac doar ca să nu mă enervez, cred că aș putea fi un instructor de succes. Mă recomandă experiența zilnică timp de trei ani. Am lucrat inclusiv sâmbătă și duminică, fără pauză și fără posibilitatea de a spune “piua”.

8. Detectiv particular

Nimeni nu găsește mai repede ca mine mâncarea ascunsă după mobilă sau prin sertare, odată nasul de copoi activat. Sau “mașinuța aia loșie fălă o loată pe care am plimit-o de ziua mea mâine”. La aceste finețuri ce țin de simțul olfactiv, adaug și calitățile unui agent 007 pe care le-am dobândit în cursa găsirii bonei sau a grădiniței.

9. Consilier de imagine

Pentru asta am muncit mult și muncesc în continuare. Este nevoie de aptitudini alese ca să convingi un copil încăpățânat să nu iasă pe stradă îmbrăcat ca un clovn. Ca multe dive și persoane publice cu ifose couture, pe care nu le mai împiedică nimeni să iasă în lume îmbrăcate de parcă au pierdut un pariu. Măcar copiii au o scuză.

10. Chef

Jamie Oliver mă tot cheamă la el în emisiune iar eu îl tot refuz. Nu vreau să-i răpesc celebritatea. Pur și simplu nu înțelege cum pot găti trei mese pe zi dintr-o nimica toată.

 

sursa foto: google.images


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.