" />

Duminică diversificăm mâncarea-n familie

Baby covered in spaghetti

Demult n-am mai râs cu atâta poftă!

Povesteam cu o prietenă la telefon despre începutul diversificării la bebeluși, noi amândouă având copiii de-o seamă. Ea tot amână momentul neștiind de unde s-o apuce. Nu se poate hotărî între morcovel, dovlecel sau măruț. Nici nu contează, că oricum ajunge să mănânce de toate.


Eu, prietenă adevărată, îi ofeream detaliile descurajatoare de rigoare: prea multe haine murdărite cu morcovul care nu mai iese nici cu cel mai bun detergent! Cum de se murdărește totul? Păi nici n-o să știi ce te-a lovit, pentru că în doar câteva secunde bucătăria se transformă în zonă de conflict.

Zboară merișorul pe geam și pe pereți, lingurița îți este smulsă, băloșită și aruncată pe jos, castronelul prins și tras cu putere, degete băgate în gura plină cu mâncare, apoi în nas, în ochi și în păr, tăvița mesei în care se întâmplă toate astea vine linsă cu restul de mâncare rămasă în gură, după care bebelușul aude zgomote și se răsucește cu o viteză amețitoare către toate punctele cardinale, astfel că toată mâncarea ce ajunsese timid “doar” pe hăinuțe este întinsă cam pe tot scaunul și în zone în care nu credeai că ar putea ajunge.

Ea: Aha… Păi și cum faci să-i dai de mâncare fără să se murdărească? Cureți repede cu șervețele umede?

Eu: Sigur că da! Cum de nu m-am gândit la asta? Dar neapărat să fie umede. Cu cele uscate nu merge. Sau hrănești bebelușul dezbrăcat, în cada de baie, după care îl speli cu dușul. Ar mai fi și varianta asta!

Ea: Sau îl schimbi în haine mai “de casă”!

Eu: Este și asta o opțiune de (ne)luat în calcul, desigur! La trei mese pe zi rezultă că îmbraci și dezbraci copilul până vă săturați amândoi. Îl schimbi în haine de masă, apoi îl schimbi pentru că s-a murdărit, apoi îl îmbraci în haine de ieșit afară. Revii în casă unde îl îmbraci din nou în haine de masă, după care iar îl schimbi pentru că le-a murdărit și pe acelea. După-amiaza o iei de la capăt cu toată parada asta a modei. Faci un calcul simplu și-ți rezultă următoarele:
1. Petreci jumătate din zi schimbând copilul dintr-o haină în alta. Asta dacă e răbdător și cooperează.
2. Vei avea mai multe haine “de casă” decât haine “pentru afară”.
(3. Sau poți cumpăra o bavetă cu mâneci și protejezi toate hainele și încerci să ții mâncarea departe de păr – al tău sau al bebelușului. Dar pierzi toată distracția.)
Hai, că e simplu! Succes!

Sursa foto: google.images


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.