" />

Vrei, nu vrei, bea Grigore apă!

image

Aflu dintr-un articol online câtă apă TREBUIE să bea un copil în funcție de vârstă și cum să aplici valoroasele zece sfaturi încă de pe acum, ca să eviți deshidratarea în timpul verii. Iarna faci ce vrei, dar vara trebuie să avem grijă. Iar un sfat nu este niciodată suficient. Însă zece dau mereu rezultate.

Eu am înțeles următoarele:

1. Bem apă pentru că trebuie să respectăm un grafic și nu în funcție de nevoia fiecăruia. Cum împlinește vârsta, cum mărești cantitatea. Fix de la aniversare. Sărbătoriți cu mai multă apă.

2. Copiii trebuie dresați și ignorați. Cum adică nu ți-e sete?! Ia și bea! Pe principiul enunțat de un mare fotbalist român, conform căruia “ai, n-ai minge, tragi la poarta!”.

3. Copiii nu au instincte de supraviețuire, așadar trebuie să le spunem noi când le e sete și când trebuie să respire. Așadar, copiii care reușesc să ajungă adulți, le datorează asta numai și numai părinților care le-au amintit la fiecare pas să bea mai multă apă.

4. Toți copiii de aceeași vârstă beau aceeași cantitate de apă. TOȚI.

Concluzia savantului articol este că pruncii trebuie să se “hiTrateze”, semn că nici ei nu știu prea bine despre ce vorbesc. Dar e la modă. “Hitratarea”, detoxifierea și evitarea “carbohidranȚilor“.

Sursa foto: National Geographic

 


4 Comments

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.