" />

Știu ce-ai făcut astă vară!

image

Poate nu știți ce să faceți vara aceasta cu pruncii voștri și căutați activități prin care ei să se evolueze armonios și să-și dezvolte inteligența emoțională. Parcă așa e trendul, nu?

După ce am auzit cu urechile mele despre câteva cursuri magnifice, m-am gândit să caut și prin marele internet, ca să vă pun la dispoziție cât mai multe opțiuni.

Așadar, alegeți din următoarele variante:

Curs de încheiat și descheiat fermoare

Este un curs extrem de util, prin care copilul își va perfecționa coordonarea mână ochi și care va contribui la o explozie a creativității și a inventivității acestuia. Pe cuvânt! Jur pe verde natural!!
Acest curs se adresează celor care n-au niciun fermoar în casă, cu care copilul să exerseze, toate hainele fiind cu scai sau cu capse, așadar trebuie să plătiți pentru a avea acces la un fermoar.
Cursul este structurat pe module. Odată ce copilul reușește să încheie și să descheie cu ușurință un fermoar de geacă, va trece la următorul nivel unde i se vor da genți de voiaj cu multiple fermoare, pe care trebuie să le închidă/deschidă într-un timp prestabilit. Dacă reușește, se consideră că a absolvit magna fără laude și i se va înmâna o diplomă pe care s-o ducă la mămuca. Aceasta, la rândul ei, o va așeza la loc de cinste așa încât să fie vizibilă din orice unghi la mesele de Crăciun și de Paște, să-și roadă neamurile unghiile de invidie.

Curs de pus/scos dopuri la sticle

În funcție de experiența copilului, acesta poate fi încadrat ori la grupa începătoare, unde se pun dopuri prin înfiletare, fie la grupa de avansați, unde învață să scoată dopuri de plută de la sticlele de vin. De aici poate absolvi cu o diplomă utilă în cazul în care se hotărăște să îmbrățișeze meseria de barman sau de ospătar.

Grădinița din pădure (există, nu este invenție), unde părinții se caftesc și licitează ca să-și înscrie copiii pe bani nu tocmai puțini, pentru ca aceștia să se joace în bălți și în noroi. Ca și cum doar dacă frecventează această grădiniță pot păși într-o băltoacă.

Grădinița din pădure

După cum îi spune numele, organizează cursurile în aer liber, copiii învățând că mușchiul copacului indică nordul, cum să alerge mai iute dacă văd ursul, precum și noțiunea de degerătură, ținând cont că se stă afară indiferent de anotimp. Site-ul ne asigură că nu-i udă ploaia dacă au echipamentul potrivit, și nici frigul nu ajunge la piele dacă sunt îmbrăcați cum spun ei. Să facă bine să le spună și alpiniștilor aceste secrete, pentru că se pare că unii nu le-au aflat încă și fac frigul pe vârfuri de munți.
Nu vă entuziasmați pentru că abia la toamnă ia startul prima generație a acestei grădinițe. Odată cu ploile, cum ar veni, așa încât mămicile să vadă cu ochii lor că pruncii experimentează senzorial fenomenele naturii. Dar ce ne facem că după ploi vin ninsorile și temperaturile scăzute? Iar în timp ce mama stă cu șezutul pe un scaun călduț, la birou, copilul face focul în pădure pentru că nu e ușor să o scoți la capăt la -20 de grade.


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.