" />

Copiii vomită. Coafura rezistă!

image

Stabilesc împreună cu o prietenă să mergem la coafor, ca să ne facem ziua și pletele mai frumoase.

Ne organizăm din timp, discuțiile și planurile începând cu o săptămână înainte. Găsim dădacă pentru câte un copil, pe ceilalți doi urmând să-i luăm cu noi la salon. Fiecare din noi cu una bucată copil. Sunt mari, se înțeleg, se joacă împreună frumos, deci n-ar trebui să avem probleme.

Salon frumos, stiliste dragi și pricepute, una din noi cu vopsea pe cap, cealaltă spălată pe păr, ne hlizeam toate de mama focului. În culmea râsului nostru se dezlănțuie iadul: fata prietenei mele vine vomitând până la noi, în căutare de ajutor. În încercarea de a-i spune mamei ei ce se întâmplă, arunca jeturi de vomă inclusiv peste părul proaspăt spălat al mamei născătoare.

A avut loc o mobilizare extraordinară de forțe, în care fiecare își știa rolul cu exactitate. Una a luat copilul pe sus și l-a dus la baie să-l spele, alta a pus mâna pe mop ca să curețe, alta a deschis geamurile iar ultima (adică eu) stătea și se uita la forfota din jur.

Copilul meu a venit repede ca să ne spună ceea ce s-a întâmplat, ca și cum ratasem momentul și nu văzusem cu ochii noștri. Relatarea era însoțită de icneli și alte onompatopee demonstrative, ca să ne reamintească exact cum a decurs totul. Iar ca să ne arate că știe unde se produsese refluxul gastric, s-a pus in mijlocul băltoacei, tropăind convingător.

Am fost trecută brusc de la observator pasiv la participant activ și silită să-mi aștept rândul la spălarea propriului copil și a urmelor lăsate de demonstrația lui.

După ce scuzele se revărsau din sufletul și laringele noastre în cel mai sincer mod, copiii păreau deja că au uitat ceea ce tocmai se întâmplase și au trecut la joacă, voie bună și râsete.

Copiii vomită, coafura rezistă!

Foto: google images

 

 


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.