" />

Te naști divă sau devii divă?

image

Vă mărturisesc faptul că îmi place să răsfoiesc revistele mondene. Fie că prezintă vedete surprinse (sau nu tocmai) de paparazzi sau că redau interviurile cu ședințe foto pregătite minuțios, rezultatul e la fel de ipocrit.

M-am gândit să dezbatem puțin subiectul vedetelor devenite soții respectabile și mame. Sau doar mame.

Tiparul este previzibil și indică un standard la care trebuie să acceadă fiecare mamă care este cât de cât persoană publică.

Astfel, acestea țin la curent presa cu privire la evoluția sarcinii dar nu neapărat din punct de vedere holistic, al sănătății mamei și a bebelușului, cât din perspectiva cântarului. “Este în luna a șasea și s-a îngrășat DOAR trei kilograme!” sau “Este în luna a opta și își poartă sarcina cu mândrie pe tocuri!” sunt titluri care sfidează orice lege a maternității. Nu mai contează că petrece apoi două zile cu picioarele pe un morman de perne, implorând divinitatea pentru dezumflarea membrelor inflamate. Important e că a dat bine la poză și că le-a arătat ea tuturor că se poate. Sâc!

Până la soroc, suntem informați constant cum vedeta mai degrabă pierde în greutate decât să acumuleze kilograme și ne gândim cu invidie la formele pe care le-am dobândit noi însene comparativ cu celebrele doamne care rămân cu talie de viespe.

După fericitul eveniment al eliberării micuțului locatar din chiria pântecului, ni se oferă alte câteva poze calde cu o mămică machiată ca pentru un eveniment de seară, neagră toată la ochi și cu gene false, strângându-și fericită copilașul în brațe.

Păi da! Așa arătăm toate după ce am născut. Machiate, ca scoase din cutie, nicidecum epuizate de efort și chinuite de durerea care ne dă târcoale dacă nu sunt administrate calmantele la vreme. Ele arată ca și cum li s-a pus un bebeluș de pe acolo în brațe, ca să dea bine și matern.

Urmează un alt miracol al naturii. “Uite cum arată X la doar o lună după ce a născut!”. Și te uiți cu ochii gogonați cum X pare să funcționeze după alte legi ale naturii, unele conform cărora organismul își revine în câteva zile, nu în câteva luni, cum e normal.

Pe unele le văd în parc la sesiuni foto-video din care trebuie să reiasă ce mame bune și iubitoare sunt. Cameramanul dă indicații: dă copilul în leagăn și zâmbește uitându-te la camera de filmat! Bona să iasă din cadru! Fă și copilul să zâmbească!

Vă întrebați de ce le urmăresc? Păi este de-a dreptul delicios să vezi cum se strofoacă să se încorseteze și cum se screm să mimeze fericirea pentru poză (nu sugerez că n-ar fi fericite în general) cu scopul de a crea frustrare în sufletele mai slabe de înger, care cred tot ce văd. Ele îmi confirmă faptul că noi suntem femeile adevărate, cele care recunosc sincer că au avut o sarcină grea sau ușoară, că au avut o naștere așijderea și, mai ales, că au avut o recuperare firească, într-un timp îndelungat, nu în câteva ore pentru a impresiona publicul.


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.