" />

Dragostea pentru mâncare în vremea obezității


image

Obiceiurile românilor și dragostea pentru mâncare ne-au dus în topul european. Să vă exemplific puțin:

 1. Fugăritul copiilor în parc cu bucățele de mâncare. O bucățică în vârf de tobogan, una după alunecarea până jos. O alta pe leagăn și o alta la nisip. Și tot așa, până se punctează toate obiectivele locului de joacă.

 2. Întrebatul copiilor obsesiv, din oră în oră, dacă vor să mănânce. Să nu vă păcălească dacă răspund negativ! Nu trebuie crezuți. Le e foame, dar nu vor să recunoască.

 3. Insistat la copii să mănânce chiar dacă nu le este foame. Metodele sunt cam aceleași: hrănirea în fața televizorului, a tabletei sau a telefonului. Mi se pare că faza cu lingurița pe post de avion nu mai ține în era gadget-urilor.

 4. Îndopatul copiilor pe modelul “încă o linguriță pentru mami!”, ca și cum masa în sine este o odă perpetuă, închinată mamei născătoare.

 5. Hrănitul ajutător al copiilor până la majorat, ca să se asigure că “măcar știu că mănâncă și el ceva…”.

 6. Amenințarea copiilor cu “mergem acasă!” la fiecare refuz de a mânca puțin, care nu convine adultului.

 7. Amenințarea copiilor cu diverse consecințe negative dacă nu mănâncă TOT.

 8. Oferirea de dulciuri și mâncăruri grele pe motiv că “e mic și poftește, dragul de el”.

Am citit recent că procentul de obezitate infantilă în România a ajuns la 25% și că țara noastră a urcat pe locul al doilea în Europa.

Îndopați în continuare copiii! Merităm medalia de aur!

Foto: womenshealthmag


4 Comments

 1. apai astea le avui si eu cand eram copila. Si din aia rotofeie. Pe vara mea o considera copil rau ca nu manca tot (o slabatura, o indopara cu Cavit, acum… lupta cu obezitatea). Cred ca astea vin din vremurile de foamete (sunt din Moldova), mamaia le-a facut din subconstient cu copiii si nepotii, noi am preluat si copiem mai departe dar evident ca nu sunt gandite.

  Mai amuzant e ca fiecare are un model in cap. De ex. am 2 rude in varsta(frate si sora), ea (obeza) a zis ca fiica mea e prea slaba, in aceeasi zi fratele eu (slab) a zis ca fiica mea e prea grasa, pediatra (in aceeasi zi) a zis ca e normala si e pe curba medie si isi tine percentila medie. No, analizeaza asta 🙂

  Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.