" />

Homeschooling, Forest School…școală să fie!

image

De ce crede lumea că singurele opțiuni de educație se limitează la a alege între școala clasică, fie ea publică ori privată, și sistemul homeschooling?

Mai există o alternativă demnă de luat în calcul: școala din pădure. De fapt este grădinița din pădure, dar se numește “school”, semn că au planuri mari pe viitor. Este la Brașov și cine simte nevoia de mai multe detalii, google îi va fi de ajutor.

Învățarea este ghidată și nu impusă de către profesor. Vrei să înveți, bine. Nu vrei, iarăși bine. Se studiază materii precum matematică, arte sau știință, toate într-un cadru natural. La umbra pomilor sau, dacă vremea permite, într-o poieniță. O frunză plus încă o frunză fac două frunze. Ce e așa greu și de ce îți trebuie o sală de clasă pentru atâta lucru?

Copiilor le va fi frig? Nicidecum, ne lămurește site-ul verde și prietenos. Dacă îi îmbrăcăm bine, nu are cum să le fie frig. Nu contează experiența ta în miez de iarnă, cu haine din materiale de calitate. Când te aleargă ursul, te încălzești pe loc. Așa că îi credem și de data aceasta.

Așa că uitați de homeschooling și îmbrățișați noul trend al școlii în aer liber! Cu ocazia aceasta scăpați de corvoada ieșirii în parc.

Ce contează pentru ce sistem optăm? Important este să scoatem OAMENI din ei. Succes!

foto: pixabay


4 Comments

  1. Pingback:Moda în parenting și părintele elicopter – Doar un scutec să-ţi mai pun

  2. Pingback:Viața și educația în mișcare | Doar un scutec să-ţi mai pun

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.