" />

Moda în parenting și părintele elicopter

image

Evoluția metodelor de parenting este precum moda. Ce este în trend în sezonul toamnă/iarnă devine complet demodat în primăvară/vară.

Denumirile tendințelor de parenting sunt tare ingenioase, scornite de oameni care cu siguranță prestează stand up comedy în timpul liber. Altfel nu-mi explic cum s-a ajuns la numele de părinte “elicopter”. Înțeleg metafora, dar denumirea rămâne hilară.

Părintele “elicopter” este acel părinte care veghează fiecare pas al copilului și îi sare în ajutor chiar și când nu are nevoie. Termină un puzzle în locul celui mic, îi bagă dumicați de mâncare în gură deși știe să se hrănească singur…ați prins ideea. Cu siguranță vă identificați cu modelul acesta așa că ați aflat acum că există un nume interesant pentru voi: părinți “elicopter”. Planați deasupra copilului cu elicele voastre mari, veghind fiecare mișcare.

Dar nu este bine, spun creatorii de modă în parenting, pentru că nu mai creștem copii independenți, așadar iată noile tendințe de toamnă/iarnă 2016 pentru a obține copilul perfect:

1. Părinții milenari. Adică aceia care au crescut cu părinți “elicopter” și nu vor să fie ca ei. Așa că încurajează extrem independența propriilor copii și nu-i păzesc la fiecare pas.

2. Părintele iluminat. Este acela care a atins Nirvana și e într-o permanentă stare zen, guvernată de pace, înțelegere și acceptare, stare pe care o transmite și copilului său.

3. Bona pe post de profesor personal (un fel de alternativă la homeschooling). Gata! Nu mai ține figura cu tanti Floarea de la țară ridicată la rang de bonă a copilului, pentru că vorbește cu “să aivă” și “dă-le și lor că ei n-are jucării!”. Nț! Părinții vor bone cu pedigree, absolvente de doctorat, licențiate în medicină și în psihologia copilului.

4. Familiile cu două bone. Aceasta este o tendință haute-couture, în sensul în care poate vrei să construiești o întreagă echipă care să te ajute acasă și să oferi diversitate copiilor totodată. Iar dacă să găsești o bonă ți se pare treabă grea, să cauți două poate fi misiune imposibilă. Unde găsești două exemplare perfecte și cu doctorat?!

Ținând cont că fiecare copil jură să fie altfel decât voi ca părinte, relaxați-vă și prețuiți fiecare moment în preajma lor! Că doar n-o să vă treceți în testament metoda de parenting folosită, pentru a fi invocată, prețuită și aplicată din generație în generație.

 


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.