" />

Nani, nani, puiul mamii


image

Eu n-am copii cărora le place să doarmă. Am din aceia are sunt certați rău cu somnul. Știu, am mai scris despre asta  dar efectiv nu încetez să mă mir.


Mi-au promis că se vor “regla”. Cum cine? Literatura de specialitate, forumurile de mame de pe internet și autorii celebri de cărți vândute în milioane de exemplare la nivel global.

Când au întocmit regulile, au omis să îi ia în considerare pe copiii mei. Ca și excepții, desigur.

Bebelușii ar trebui să doarmă de două-trei ori pe zi? Al meu doarme 30 de minute. Iar cel mare adoarme la ora trei. Deci tot ceva cu trei…se pune?

Cum? Trebuie să-i creezi atmosfera necesară somnului? Păi e beznă în casă și se aude doar musca șâșâitul meu care ar trebui să invite la somn, însă invită mai degrabă la plimbărică. Pentru că nimic nu stă în calea entuziasmului de a fi descoperit mersul. Să ne plimbăm, să bântuim! Nu mai e nevoie de ajutorul nimănui, pentru că e copil independent și știe să se dea jos singur din pat. Așadar, eu pot adormi liniștită pentru că trebuie explorată casa, iar asta nu mai suportă amânare. Iar cel mare se autoproclamă însoțitor, așa că dispar amândoi.

Noaptea este pentru somn și odihnă veți spune. Și, odată adormit, pruncul nu se va mai trezi până dimineața, că doar este extenuat după aventura diurnă. Nț! Greșit! La trei (mă urmărește această cifră fatidică!) recuperez copilul de pe covor. A încercat să plece ca un somnambul dar n-a ajuns prea departe și a adormit pe drum. Nu mă întrebați unde voia să meargă, pentru că nu știu. E precum pisicile care fug către nicăieri atunci când se deschide ușa casei. Doar să plece.

Dimineața ne trezim cu noaptea-n cap, iar drăguțul de moș Ene uită de noi până pe la, ați ghicit, ora trei!

Îmi veți spune că acesta este ritmul lor și că nu pot face nimic în privința aceasta, pentru că pur și simplu nu sunt obosiți. Nț! Vă contrazic din nou. Atâta vreme cât adorm în picioare, cu capul pe canapea, cred că sunt obosiți dar refuză cu încăpățânare să capituleze. Și până la urmă le dau dreptate: sunt atâtea lucruri de descoperit! De ce să pierdem vremea dormind?!

 


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.