" />

Cele mai trăznite lucruri pe care le-am auzit

Extravaganța nu are limite când vine vorba de un stil de viață bio-eco-vegan. Dacă printr-o eroare credeați că totul se limitează la alimentație, vă înșelați! Roșioarele bio, laptele de soia și de migdale bio, sau semințele de chia, merg mână în mână cu o igienă precară, pentru că șamponul și săpunul colcăie de parabeni și de hormoni care te otrăvesc zilnic, iar apa e bună doar după ce a trecut peste șapte pietre prin filtrul care o alcalinizează. Iar organismul oricum e făcut să se protejeze și să se curețe singur. Ce? Credeți că oamenii se spălau toată ziua cu șampon cu extras de migdale și ușoare urme de ceai verde când trăiau în peșteri? Nu. Așa că la ce atâta baie? Mai răruț că-i mai drăguț…și mai aromat.

De ce vă spun toate astea? Pentru că am gogonat ochii la mărturisirea plină de mândrie a unor părinți (vegani) care mi-au spus că nu spală pletele bălaie ale fetiței de aproape patru ani, decât la două, trei săptămâni. Pentru că arată mai rău când e spălat și mai bine nespălat. De vis, ce să zic?! M-am întrebat în gând dacă la naștere asistentele au fost lăsate să spele copilul sau i l-au înmânat mamei ca să-l lingă pentru a-l curăța.

După ce am reușit să închid gura care a rămas căscată de mirare, mi-a mai servit o confidență gratuită, deși nu suntem apropiați și ne întâlnim de câteva ori pe an…cam cu aceeași frecvență cu care își îmbăiază copilul.
Soacră-mea e o scorpie! Bine că nu stăm în același oraș. Nu am cum să las copilul cu ea, zice el.
De ce?, îl întreb eu curioasă, să văd de ce e în stare vrăjitoarea.
– Îi dă suc Tedy. Și a învățat-o pe fiică-mea să spună “pită”. Pff!!
– E doar un regionalism
…îndrăznesc eu, de-a dreptul amuzată de lucrurile groaznice pe care le făcea scorpia.
– Se spune “pâine”, nu “pită”. Ce-i aia “pită“?

Revenind la ritualul de îmbăiere, mi-am amintit de o altă mamă care mi-a argumentat halucinant de ce nu spală pe cap bebelușa de aproape un an, decât o dată la câteva luni. LUNI! Pentru că nu avea păr, de aceea. Și nu voia să-i dea cu apă în ochi, pentru că plângea. Așa că mai bine n-o spăla. Și ce rost avea să curețe pielea acoperită de pufuleț, piele care transpiră, se murdărește cu mâncarea care ajunge inevitabil până în creștetul capului, iese afară în orașul poluat, stă în bătaia vântului care zboară praf și frunze? Niciun rost. Că și așa se murdărește la loc. Și, în orice caz, părul se murdărește, nu pielea. Deci doar părul necesită curățare.

Voi ce gogomănii ați mai auzit? Sau așa se întâmplă să atrag numai eu toți ciudații?


3 Comments

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.