" />

Confesiuni pe pârtie

A venit iarna! Pe cale de consecință, ne-am echipat bine și am ieșit cu sania pe derdeluș. Vrând, nevrând, a trebui să dialoghez cu tatăl unei fetițe care se împrietenise la cataramă cu copilul meu.

Și ținând cont de norocul meu de a întâlni oameni deosebiți, nici ziua de astăzi nu a făcut excepție. Cred că e ceva cu fața mea sau cu felul meu de a fi, pentru că invit tacit la confesiuni care mai de care mai nenecesare.

Astfel, întrebând care este vârsta fetiței, am aflat unde locuiesc, de ce locuiesc acolo, unde au locuit înainte, cu cât cumpăraseră locuința anterioară în urmă cu 10 ani, cu cât au vândut-o, cu cât au cumpărat noua locuință și mai ales de unde au făcut rost de diferența de bani, procentul negociat din prețul afișat la vânzare, unde ar fi putut să se mute dar nu au vrut, cât are el salariul și la ce bancă îl încasează, precum și detalii despre rudele pe grade, prietenii, cumetri și cumetrele lăsate în vechiul cartier, care e la 10 minute de mers pe jos față de noua locuință, dar cumva ruptura dintre ei pare dureroasă de zici că-i desparte cel puțin un continent.

Mă gândesc că nu e târziu să mă orientez către o carieră part time în spionaj. Am observat cum funcționează treaba: mă plasez în apropierea subiecților iar ei pur și simplu vin singuri la mine și încep să toarne tot ce le trece prin minte.

Deși mi se întâmplă des, nu sunt niciodată pregătită pentru astfel de mărturisiri. Nu mă pot obișnui cu ele și nu știu ce să fac în legătură cu informațiile primite. Pentru că mintea mea le înmagazinează inutil și de acești oameni îmi amintesc o lungă perioadă de timp, contrar voinței mele.


4 Comments

      • Just found this site, saved it to favourites and will visit regularly. I was reading your article, munching brekkie and nodding agreement with each sentence. A very well written article and, after reading the comments submitted by your readers, I can see that your articles attract knowledgeable and intelligent readers. I thought the replies were articulate and innNtligetl.eow I have the interesting task of thoroughly exploring your site 🙂

        Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.