" />

Bona perfectă există!

În weekend am petrecut intens la botezul unui băiețel abia venit pe lume. Norocul a făcut să stau la masă alături de o altă proaspătă mămică și să ascult cu interes toate poveștile pe care le-a împărtășit comesenilor. Într-o parte din ele m-am regăsit și eu în sensul că mi-am amintit cum eram la început, atunci când primul copil a venit pe lume: speriată, euforică, fericită, atoateștiutoare, că doar citisem atâtea cărți ceea ce însemna că automat am o părere pertinentă și potrivită despre orice și tânără aspirantă la titlul de “mama perfectă”. Ce mai! Nimeni nu putea spune nimic în preajma mea, pentru că știam eu cel mai bine.

Dar, pe lângă toate acestea, mămica despre care vă spun avea o poveste aparte despre bona pe care a angajat-o pentru fetița ei de nici două luni.

Pentru găsirea bonei a apelat la o agenție de profil care, contra unui comision substanțial care echivalează cu salariul pe prima lună al celei care urmează să ocupe postul, se angajează să găsească o femeie care să se plieze perfect pe profilul trasat de familia doritoare. Cu alte cuvinte te duci la agenție, spui strict ce calități trebuie să posede cea cu care ești dispus să împarți casa, iar ei o caută și-n gaură de șarpe și ți-o aduc pe tavă. Ușor, nu?

Prima bonă găsită nici n-a mai venit. S-a pierdut undeva pe drumul între agenție și casa unde urma să-și etaleze apritudinile de îngrijitoare de copil.

Cea de-a două bonă a venit și a plonjat direct în pat, la căldurică. La propriu. Mămica ne povestea că proaspăta bonă nu prea știe de unde să apuce copilul, scutecul, lăpticul și mai nimic, de unde deducem că fie e primul ei job de acest gen fie exagerează mămica în descrieri. Așa că, până învață care sunt regulile casei și așteptările familiei, a hotărât să tragă un pui de somn. A debutat în carieră sforăind, copilașul flămând sau chinuit de colici fiind liniștit de bunică, venită și ea în zonă ca să dea o mână de ajutor.

Relatând această poveste halucinantă, mămica a hotărât să arunce un ochi pe camerele de supraveghere instalate peste tot acasă, folosind telefonul mobil. Iar ca să întărească spusele de mai devreme, mi-a arătat și mie live situația de acasă. Bona plătită regește stătea sub plapumă, pe o parte, iar bunica fetei se plimba cu fetița în brațe prin cameră.

La ora la care scriu acest articol bona va fi fost demult plecată și doarme, probabil, în pătucul ei. Acestea fiind spuse și văzute, vă urez succes în găsirea unui ajutor de nădejde! Pentru cine caută, desigur…


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.