" />

Vacanță cu copiii?


Toată lumea protestează iar noi ne-am nimerit în vacanță… Vacanță cu copiii, nu tocmai relaxantă, pentru că ești mereu în alertă cu pruncii care întruna fac sau vor ceva. Însă posibilitatea de a sta toată ziua afară, în aer liber și nepoluat, face să merite orice efort.

Iar dacă aloci buget pentru o bonă care să se joace cu ei și să-i țină ocupați măcar câteva zile, atunci câștigi puțin timp să-ți mai tragi și tu sufletul și te relaxezi. Dacă mai ai noroc să dai peste o bonă drăguță, atentă și pe placul copiilor, atunci poți jura că l-ai prins pe Dumnezeu de-un picior.

De ce să mergi în vacanță cu copiii? Majoritatea oamenilor mă întreabă ce țin ei minte din vacanță așa încât să merite să-i iei, ca și cum despre asta e vorba.

Prima oară când băiatul meu a văzut o bonă filipineză în parc a început să țipe arătând-o cu degetul din entuziasmul constatării că era diferită de restul lumii. Mersul cu noi în vacanță l-a ajutat să perceapă diversitatea rasială ca fiind normală și a înțeles că în lume sunt oameni cu înfățișare sau de culori diferite. Acum nu se mai miră zgomotos.

În vacanțe, copiii au posibilitatea să încerce mâncăruri internaționale și să decidă ce le place și ce nu. Da, și acasă au acces la orice fel de mâncare dată fiind diversitatea restaurantelor, dar nu este același lucru.

Avem ocazia să petrecem timp de calitate în familie, departe de rutina zilnică și de problemele care ne acaparează acasă. Nu suntem distrași de telefonul care sună sau de sunetul de email care așteaptă răspuns urgent ci doar de râsetele celor mici pătrunși de spiritul vacanței.

Mai mult, copiii prind ritmul familiei. Pentru că atâta timp cât părinții sunt exploratori și le place să trăiască experiențe noi, cei mici vor trebui să se adapteze la acest ritm și să țină pasul.

La final descoperi că tu ești cea/cel care rămâne cu amintiri frumoase după fiecare escapadă. Cât despre prunci…promitem să le reamintim mereu de momentele frumoase petrecute alături de noi.


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.