" />

Capcanele din casă

Supărată că viața filtrului de aspirator atârnă de un fir de ață, m-am plâns soțului că trebuie ori să cumpărăm un filtru nou, ori un alt aspirator.

M-a privit cu ochii umezi și privire de căprioară neajutorată în bătaia farurilor și pot să jur că, dacă privirea lui s-ar fi transformat în cuvinte, ar fi zis: “Ce e acela filtru? Ce e acela aspirator? Cine ești tu și ce vrei de la mine?”

În acel moment am hotărât să-l testez și să-l întreb cum crede că se face curățenie la noi în casă. Eram convinsă că în imaginația lui casa este invadată noaptea de ștrumfi cu infraroșu, care strâng fiecare scamă de pe jos, apoi aruncă pești sanitari ca să dezinfecteze zona, după care încarcă tot ce strâng în saci pe care îi pun pe unicorni roz să-i ducă în spațiu, unde bolul de mizerie se transformă în meteoriți care zboară către planete nelocuite.

Răspunsul lui a fost corect totuși, semn că știe teoretic cum stă treaba, doar că nu cunoaște toate amănuntele.

Aceste întrebări care îi pun în dificultate mă fac să scriu la televiziuni cu propunerea organizării unui show care să se numească “Bărbații spun lucruri trăznite“. În acest show, bărbații ar sta așezați pe scaune, în platou, și li s-ar adresa diverse întrebări capcană de genul: “Cum identifici detergentul de vase?”, “Ce elemente conține o bucătărie?”, “Unde se ține sarea în casă?”.

Câștigătorul primește gratuit un tur al casei prin care poate descoperi lucruri necunoscute și misterioase cum ar fi mopul sau stația de călcat.


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.