" />

Jurnalul unei dependente de selfie

 

Mă trezesc dimineață cu țelul sublim de a-mi începe ziua cu un selfie pe care să-l postez pe toate rețelele de socializare, ca să pocnească de ciudă toți privitorii.

Nu mă pot expune oricum așa că mă postez în fața oglinzii și încep transformarea: machiaj seducător, smokey eyes (ce contează că e nouă dimineața? Vreau să transmit că așa arăt eu mereu bine, ca scoasă din cutie), blush roz în obraji și ruj roșu intens pe buze. O fi nuanță de seară dar mie aceasta îmi place și am observat că se potrivește bine cu fondul de ten.

Încing ondulatorul și mă pun pe construit bucle de nașă, iar la final îl tapez puțin pentru că așa stă, de fapt, părul meu. Cu volum! Fâs, fâs, aplic un fixativ de ultimă generație care nu încarcă părul dar promite să dea iluzia de naturalețe. Pun o bluză frumoasă pe mine și în rest rămân cu pijamaua flaușată, că pe aia nu vreau s-o prind în poză. Surprind doar puțin decolteu și fețișoara proaspăt machiată din același unghi și în același colț al casei unde e lumina bună și unde am făcut și celelalte 100 de fotogafii exact la fel pe care le-am pus în ultima perioadă. Privirea languroasă către lateral, buzele țuguiate ridicol, țac, țac, țac și am obținut un selfie de toată mândrețea! #Iwokeuplikethis, #nomakeup și gata, am stârnit invidia tuturor mamelor care au alte priorități dimineața în loc să se înfrumusețeze.

Mai târziu fac rapid o poză  ținând piciorușul gingaș al lui ștrumfulică, să se vadă că mi-am făcut manichiura cu unghii false și un Iepuraș de Paște pe inelar, doar sunt în trend cu sărbătorile de peste an. Postez repede și dau refresh la fiecare cinci secunde ca să văd cine dă like și cine comentează cu previzibilul “Mvaaai! Dar ce bine arătați! Felicitări! Nici nu zici că ai născut.”

La prânz pun în farfurie câteva buchețele de broccoli puțin fiert, ca să rămână verdele intens, și fotografiez repede ca să vadă lumea că de aia arăt bine, pentru că mănânc sănătos. Broccoli și somon, țac, țac, țac și e gata! #healthylunch, #sexymom, #stayfit bla bla bla și am postat. Dau broccoli deoparte că nu-mi place dar recunosc că dă bine în poze, mănânc somonul și puțină tocăniță trimisă de soacră-mea ieri și mă pregătesc de poza de la plimbare.

Pun haine elegante pe mine, ca și cum așa ies eu mereu în parc, împopoțonată ca de birou. Îmbrac totuși o bluziță largă ca să nu se vadă că abia am născut și nici să pară că am fost vreodată gravidă. Am văzut că așa face lumea și nimeni nu vrea să accepte că e ceva firesc ca sarcina să-ți modifice corpul. Nicio problemă! Pot și eu! Mă dă de gol copilul din cărucior că altfel n-aș fi recunoscut nici în ruptul capului că am fost însărcinată.

Găsesc poziția bună așa încât să prind doar ce trebuie din mine și mai mult din copilul cu care mă laud, privirea languroasă în lateral, buzele țuguiate la fel de ridicol și țac, țac, țac, alt selfie numai bun de postat. #laplimbare, #nomakeup, #soblessed, #purelove și gata, un nou val de invidie se răspândește asupra mamelor care ies în blugi și-n tricou și nu știu să se fie trendy.

Seara îmi pregătesc ținutele pentru a doua zi și spăl părul îmbâcsit de la fixativ și încâlcit de la tapaj. Mai verific odată toate conturile pe care am postat ca să văd câte like-uri am strâns. Adorm mulțumită cu gândul la locațiile bune de fotografie în ziua următoare și îl rog pătimaș pe Dumnezeu să dea soare ca să-mi iasă pozele frumoase.

Uff, ce zi grea! N-a zis nimeni că este ușor să construiești permanent iluzia unei vieți perfecte pentru care să te invidieze sincer întreaga lume virtuală…


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.