IMG_7408

Pentru o viață sănătoasă…

Astăzi, în parc, mi-a fost dat să aud lucruri incredibile. După ce mi-au ajuns la urechi atâtea bazaconii și mă credeam pierdută în lumea non-sensului, astrele s-au aliniat așa încât să asist și la un miracol.

Doi frați de maxim patru ani tăbărâseră pe bunic cerându-i insistent, frumos, miorlăit, bătând din picior și scuturându-se de indignare totodată, biscuiți și ceva dulce.

Bunicul le explica blând dar ferm că ar prefera să mănânce fructele aduse în parc, întrucât sunt la vârsta la care organismul lor are nevoie de vitamine iar ei trebuie să învețe să mănânce din toate, echilibrat. Și că fructele sunt muuuult mai bune dacă tot vor ceva dulce. După acest discurs înălțător, copiii au început să înșire, ca la școală, numele vitaminelor conținute de fructe, semn că nu era prima oară când se dezbătea acest subiect iar ei aveau temele făcute.

Mie mi se dilataseră pupilele și urechile îmi rămăseseră pâlnie. După ce am văzut atâția bunici care, crezând că răsfață copilul îi cumpără plăcinte și gogoși de la colțul străzii pentru că, nu-i așa?!, “poftește, dragul de el!”, providența mi-a scos în cale și oameni întregi la minte. Am crezut că sunt ca Moș Crăciun, dar nu. Ei există, sunt printre noi și apar periodic pentru a reînvia speranța.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *