" />

Pentru o viață sănătoasă…

Astăzi, în parc, mi-a fost dat să aud lucruri incredibile. După ce mi-au ajuns la urechi atâtea bazaconii și mă credeam pierdută în lumea non-sensului, astrele s-au aliniat așa încât să asist și la un miracol.

Doi frați de maxim patru ani tăbărâseră pe bunic cerându-i insistent, frumos, miorlăit, bătând din picior și scuturându-se de indignare totodată, biscuiți și ceva dulce.

Bunicul le explica blând dar ferm că ar prefera să mănânce fructele aduse în parc, întrucât sunt la vârsta la care organismul lor are nevoie de vitamine iar ei trebuie să învețe să mănânce din toate, echilibrat. Și că fructele sunt muuuult mai bune dacă tot vor ceva dulce. După acest discurs înălțător, copiii au început să înșire, ca la școală, numele vitaminelor conținute de fructe, semn că nu era prima oară când se dezbătea acest subiect iar ei aveau temele făcute.

Mie mi se dilataseră pupilele și urechile îmi rămăseseră pâlnie. După ce am văzut atâția bunici care, crezând că răsfață copilul îi cumpără plăcinte și gogoși de la colțul străzii pentru că, nu-i așa?!, “poftește, dragul de el!”, providența mi-a scos în cale și oameni întregi la minte. Am crezut că sunt ca Moș Crăciun, dar nu. Ei există, sunt printre noi și apar periodic pentru a reînvia speranța.


4 Comments

  1. ah, nu era socru meu :D. Dupa explicatia ca am dat 150 euro pe o plomba la copil si ca are 14 plombe, ca a mancat bine (ciorba) si spalat pe dinti, socrul se duce si ii ia un covrig si o ciocolata ca doar asta nu sunt mancare.

    Reply

    • Bunicul meu, dragul de el, fara sa invat o rugaciune nu ma lasa sambata la caminul cultural iar oferta de mancare consta din struguri din vie sau mamaliga cu branza si lapte. Ciocolata o primeam ocazional, la oras si pentru aia am crescut tot cu gura plina de plombe :))

      Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.