" />

Când doi se bat, al treilea câștigă!

Mi-a plăcut de când am descoperit-o ideea conform căreia atunci când cineva se plânge de ceva rău, îi arăți că poate fi și mai rău de atât și asta, în general, îl calmează și-l face să nu mai vadă situația așa de neagră.

Este ca în bancul cu pesimistul care spune “Mai rău de atât nu se poate!” iar optimistul îl contrazice cu “Ba se poate! Ba se poate!”.

Astfel, pe principiul enunțat mai sus, atunci când fratele mai mare se poartă urât cu cel mic pentru că nu vrea să-și împartă jucăriile, să zicem, i se poate comunica, musai pe un ton rânjit, că poate primi cadou încă un frățior sau o surioară care să șterpelească din prețioasele plasticuri în timp ce ceilalți doi și le dispută.

Teoria pare ademenitoare, însă realitatea contrazice ficțiunea. Dar asta o știu doar eu, nu și copilul rămas pe gânduri la ideea că ar putea exista două perechi de mâini amenințătoare care să-i sustragă lego și două perechi de picioare care să fugă cu captura.

Asta pentru că am o prietenă, mamă a trei băieți născuți la doi ani jumate-trei diferență între ei. Cel mare îl asuprește pe cel mijlociu în timp ce îl adoră și îi permite orice celui mic. Cel mijlociu fuge de cel mare dar îl iubește pe cel mic și îl pupăcește toată ziua. Când doi se bat, al treilea câștigă!


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.