" />

Despre parenting relaxat

Ca o mamă modernă ce sunt, weekend fiind, după ce strâng plastilina lipită de toate suprafețele netede și mai puțin netede din casă, mă enervez și îmi programez un masaj.

Nu sunt pretențioasă, vreau un masaj care să mă detensioneze, de relaxare. Cinstit, vreau o oră în care să nu aud pe nimeni și nimic. Nici măcar pe mine. Însă nu e așa ușor. Nici să programezi un masaj și nici să nu îmi aud gândurile. Sunt mii de variante și pentru această variantă de masaj de relaxare. Optez, după 15 minute de ascultat la telefon de denumiri asemănătoare cu hit-urile verii din European Top 20, explicate apoi cu metode ayurvedice și tehnici ce se întind pe toată longitudinea globului, de la suedeze la balineze, presărate cu instrumente din toate materialele lăsate de natură pe acest pământ, cu excepția lingurilor de lemn, pentru 60 de minute din prima variantă auzită – că la celelalte nu m-am mai putut concentra, infiptă fiind cu talpile în gălbenușul de la oul de dimineață, strategic așezat de fiică-mea pe preșul din baie.

Ajung la masaj. În timp ce mă scufund pe canapeaua ce îmi îmbrățișează formele, mi se oferă o apă fructată și o baie cu uleiuri aromatice. Teoretic. Practic, inspir adânc, din cateva sticluțe până aproape amețesc. Mă gândesc că și atât mi-e de-ajuns, chiar dacă renunț la masaj. Lăsați-mă să zac aici în pace, măcar o oră.  Mă trezesc din amețeală când “terapeutul meu” îmi prezintă camera de masaj. Raiul trebuie să fie aici!!! Muzică în surdină, lumină calmă, miros proaspăt, curat de poți să lingi zahăr de pe jos. Așa ceva, la mine acasă nu se va găsi, până nu pleacă cea mică la facultate. Eventual…Mi se taie apoi relaxarea când mi se înmânează lenjeria de unică folosință pentru terapie. Îmi amintesc ultima oară când am îmbrăcat așa ceva și mă șochez când văd trei șnururi legate între ele cu o pâslă transparentă. Chilotul tanga pare, pe lângă această fragedă tentativă de acoperire, pantalon culottes cu talie înaltă. Las prejutecățile la o parte și îmbrac costumul. Cu așa ceva nu mă mai întâlnesc degrabă… Așa că, weekend fain tuturor! Sper să nu ies bătută prea tare de aici.


2 Comments

  1. Ahahahah același șoc l-am avut și eu când am mers prima dată la masaj. Nu prea am reușit însă să mă împac cu faptul că toți te las năclăit de ulei/cremă. Noroc că aveau și duș acolo.

    Reply

    • Și chilotul de unică folosință care își reduce treptat dimensiunea până când, probabil, va fi eliminat de tot :))

      Reply

Lasă un comentariu

Required fields are marked *.