" />

Despre grupurile de mămici de pe Facebook


Mă tot bate gândul să-mi creez un grup pe facebook, însă din lipsă timp pentru așa ceva amân continuu, oricât de tentant ar părea. Vreau să fiu Dumnezeu pentru o zi, precum Jim Carrey în celebrul film!

Tematica: parenting. Sarcină, bebelușie, mămicie și orice alt subiect conex, în strânsă legătură cu cele enumerate mai sus și anume, probleme de neam, vrăjitorie, superstiții și, în general, un loc în care ura poate fi manifestată la liber.

Adiministrarea unui grup pe facebook este o dovadă de putere. Grupul este un loc unde ești trimisul lui Dumnezeu în lumea virtuală, în care tai, oprești și ștergi comentarii, elimini netrebnicii care nu împărtășesc aceleași non-valori cu ale tale, scuipi venin către cei nu par să gândească înainte să scrie, care nu știu dar îndrăznesc să ceară păreri altora și care povestesc experiențe și decizii proprii crezând că au procedat corect, articulezi pe oricine te enervează, în general, că îți pierzi răbdarea cu atâta prostie.

Grupul este o unealtă de promovare a propriului tău “business”. Croșetezi căciulițe din mohair? Promovezi constant pe grup. Aplici unghii false? Nimic mai potrivit pentru mamele ocupate să schimbe scutece dar care vor totuși să fie doamne.

Treaba e simplă! Faci un regulament pe care membrele trebuie să-l respecte, ca să pară că ai ceva valori și că nu e doar o încropeală în care fiecare scrie ce-l taie capul, regulement pe care îl invoci de fiecare dată când supușii te calcă pe bătături.

Regulamentul nu pare să fie valabil, totuși, atunci când se propun spre dezbatere subiecte de can can sau din cele ce țin de ocultism. “Fetelor, voi credeți în vrăji?” sau “Lu’ soacră-mea nu-i iau nimic de Crăciun pentru că n-o suport iar soțului i-am dăruit copilul, deci ar trebui să fie suficient” adună zeci de comentarii, dovadă clară și tristă că mamele interesate în aparență de buna creștere a copiilor sunt mult mai captivate de mister și de bârfă cu necunoscuți. Bârfa reunește mamele nenorocite care își varsă amarul pe care-l suportă în familia, nu-i așa, tradițională.

Aș spune că e un mister modul în care aceste grupuri reușesc să adune mii de membri, dar nu este decât o realitate amară.

Cunoștințele și aptitudinile medicilor sunt puse la îndoială, a doua părere fiind solicitată lui Google și a treia unor necunoscute din aceste grupuri care, cu foarte puține date furnizate de cea care întreabă, sunt invitate să-și spună impresiile și dacă au pățit și ele la fel. De la “mă doare urechea, medicul a zis că e asta. Voi ce credeți?”, la tratamente aplicate copiilor după urechea vecinelor sau a mătușilor, întărite de spusele altor mame, grupurile acestea se prezintă sub forma unui anturaj periculos de care mama ta sigur ți-a zis să te ferești iar tu n-o asculți.

Cred că meseria de doctor este foarte dificilă atunci când ai de-a face cu pacienți sceptici până la inconștiență, care cred că medicamentele vor să-i omoare și că problemele se pot rezolva cu țigări aprinse și montate în urechi pentru “extragerea curentului”.

Fiți vigilenți! Trăim într-o lume periculoasă în care nebunia pândește la orice click!


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.