" />

Profiluri de mame pe Facebook

1. Mama paranormală

Postează o poză cu bebelușul la care adaugă un text scris în numele lui. Mitraliază pe tastatură tot ce crede ea că ar vrea să scrie copilul, singur dacă ar putea. Este o mamă care citește întocmai gândurile copilului care privește în gol, neînțelegând mai nimic din lumea care îl înconjoară. Acesta va citi peste ani traducerea privirii în vorbe și va fi sau nu de acord cu mama care a scris atâta amar de vreme în numele lui.

2. Mama 2 în 1

Se exprimă doar la plural și tot ce i se întâmplă puiului se multiplică la doi. Le ies dinții, fac la oliță, nu vor să doarmă sau să mănânce sau se îmbracă gros pentru a da piept cu gerul năpraznic de decembrie, la +5 grade. Dacă la partea cu dinții sau cu olița o mai crezi, la cea cu înfofolitul pentru a ieși afară ai dubii odată ce vezi poza care însoțește postarea și care îl arată doar pe bebeluș cu fularul pe gură iar pe mami cu o gecuță de piele, să fie sexy.

3. Mama nevricoasă

Caută de vorbă cu membrele comunităților din care face parte și își exprimă îngrijorarea pentru orice amănunt neînsemnat. Orice postare emană disperare! “Bebelușul întoarce capul spre stânga și spre dreapta! Ajutooor! Ce credeți că înseamnă?” sau “Nu știu ce să mă mai fac! Bebe care de obicei mânca 120 ml acum a vrut doar 80. Ajutați-mă! A mai fost cineva în situația asta?”. Drama este trăită intens iar aceste mame își smulg părul din cap la orice schimbare neașteptată. Dacă dă peste o altă mamă la fel de speriată își dau apă la moară una alteia până urcă împreună pe culmile disperării.

4. Mama mândră nevoie mare

Toată ziua postează poze cu copilul în diverse ipostaze, una mai interesantă ca alta: râzând, îmbrăcat caraghios în costume tematice, murdar la gură după ce a păpat supița de morcovi, treaz, dormind, în leagăn sau în cărucior. Aparent vrea să pară indiferentă, dar realitatea ne arată că bubuie de mândrie și nerăbdare să-l arate lumii pe puiul ei care e cel mai frumos. Profilul interferează cu cel descris la punctul 1, întrucât mama o ia puțin pe arătură și scrie “noi suntem prințese! Voi?” sau, în contextul sărbătorilor, copilul costumat în spiriduș crede că ar vrea să spună “noi am plecat să-l căutăm pe moșu’”.

Tuturor acestor mame le doresc să-și seteze parole greu de identificat la conturile de social media, pentru când vor crește copiii mai mari și (poate) vor gândi cu mintea lor.


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.