" />

Profiluri de mame pe Facebook – partea a 2-a

În continuarea articolului de aici.

5. Mama luată veșnic prin surprindere

Copilul stă numai după ea, o trage de haine și cere atenție, nu doarme noaptea, e agitat, îi ies dinții, plânge mult și aparent degeaba…indiferent de motiv, ea nu se aștepta niciodată la asta! Credea că să ai un copil e ca în reclame sau în filme, unde ăla micu’ stă cuminte și zâmbește oriunde îl pui.

6. Viitoarea mamă pentru prima oară

Are contracții din jumătate în jumătate de ceas, intră repede pe toate grupurile de mămici pe care deja activează și întreabă “fetele” dacă să meargă sau nu la spital și ce să pună în băgăjel. Nu contează că e la 30 sau la 40 de săptămâni de sarcină. Nu face un pas până nu se pronunță comunitatea. Apoi le invită să-și dea cu părerea dacă va naște au ba. Și în funcție de ce răspunsuri predomină, probabil aia crede că i se va întâmpla.

7. Mama sexpertă

Detaliază despre tăvăleala conjugală și invită alte mămici să dezbată dacă are șanse să rămână iar însărcinată. În funcție de câte picanterii este dispusă să împărtășească, i se proorocește dacă va rămâne grea în funcție de experiența fiecăreia. Aceste subiecte sunt intens dezbătute, dând ocazia fiecăreia să povestească exact cum a fost la ele și câți îngerași au rezultat în circumstanțe mai ceva ca ale Fecioarei Maria.

8. Mama antreprenoare

Este cea care invită periodic alte mame să facă parte din structuri piramidale de cosmetice, shake-uri sau tigăi, lăudându-se cu câștigurile și cu oportunitățile nemaivăzute de promovare. Ea este deja manager iar celelalte pot ajunge ca ea aparent fără efort. Trebuie să lucrezi puțin, să agasezi oamenii pe Facebook adăugându-i fără aprobarea lor prealabilă în diverse grupuri, să le dai mesaje prin copy-paste în care să-i inviți să devină parte din propria piramidă și să-ți extinzi rețeaua. Faci asta dar ai timp și de copil și de stat pe Facebook pentru a dezbate subiectele descrise la punctele anterioare.

Părerea mea este că toate accesează aceste grupuri pentru a căuta, la un moment dat, ajutor real. Ignorați-le pe cele care judecă și care vă atrag nevoit în alte grupuri, încurajați-le pe cele sincere și empatice și sfătuiți-le bine pe cele care sunt la început de drum!


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.