" />

Cu gândul la vacanță

Știu că vin sărbătorile și că ar trebui să am gânduri mai pioase, dar mie îmi zboară mintea la vacanță. Iar astăzi, cu atât mai mult, pentru că băiatul m-a surprins cu o întrebare din ultima vacanță, semn că și mintea lui tot acolo zboară.

Doar că, visând cu ochii deschiși, mi-am amintit un detaliu care m-a făcut să râd cu gura deschisă.

Veneam din vacanță și eram în aeroportul de plecare, obosiți nevoie mare și iritați de drumul pe care-l aveam de parcurs. Plecarea era pe la 2 noaptea, o oră ideală la care doi copii să fie cu ochii cât cepele.

Pentru vacanța respectivă am achiziționat un cărucior sport de gemeni, pentru a evita eterna ceartă cu tema “Eu vreau în cărucior! Ba nu, eu!”. Deschid o paranteză și precizez că decizia n-a fost neapărat cea mai bună pentru că am lansat o nouă temă de ceartă și anume “Ăla e locul meu! Ba nu, e al meu!”. Dar căruciorul ne-a fost foarte de folos în ciuda acestor proteste. Închid paranteza.

Revenind la momentul din aeroport, soțul căra de bagajele de cală iar eu împingeam căruciorul cel greu cu cei doi copii obosiți și cu băgăjelele lor de mână care erau prinse ingenios de mânerele căruțului și care alunecau singure pe roți. Dar nu atât de ingenios, se pare, pentru că la un moment dat unul din bagaje n-a virat pe sensul de mers și s-a răsucit pe partea fără roți, hârșâind și îngreunând căruțul care oricum cântărea cât mine cu tot cu copii.

Enervată că răsturnarea bagajului mi-a încetinit demarajul, și cu brațele obosite, i-am tras un șut zdravăn micuței valize buclucașe, ca și cum asta ar fi ajutat la ceva. Nimic! Niciun rezultat. Bagajul era în aceeași poziție. La un moment dat aud o voce caldă, masculină, care mă întreabă “Vrei să te ajut? Te înțeleg…eu am trei copii!”. Acela a fost momentul în care am izbucnit zdravăn în râs, explicându-i că sunt în regulă.

Pentru că așa lucrează divinitatea. Când crezi că e vai de tine, îți trimite semne mai mult sau mai puțin subtile prin care îți arată că poate fi mai rău.


Lasă un comentariu

Required fields are marked *.